Pos Tha Exoikonomiso Thermides

Πως θα εξοικονομήσω θερμίδες;

Για να επιτύχουμε τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους , θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στις θερμίδες που προσλαμβάνουμε από τις τροφές μας και τις θερμίδες-ενέργεια που δαπανά το σώμα μας για τις καθημερινές του λειτουργίες και δραστηριότητες.

Έχει αποδειχθεί ότι με κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση, μπορούμε να βοηθήσουμε θετικά τη διατήρηση ή τη μείωση του βάρους μας. Οι απότομες αλλαγές, με στερήσεις  και υπερβολική άσκηση, σίγουρα έχουν εμφανή αποτελέσματα στην αρχή, αλλά το κακό είναι ότι δεν λειτουργούν μακροπρόθεσμα.

 

   Στον αγώνα λοιπόν της συντήρησης των κιλών μας, ψάχνουμε τρόπους, για να εξοικονομήσουμε θερμίδες από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και να πετύχουμε το στόχο μας. Πιο κάτω, θα σας αναφέρουμε 5 τρόπους να το καταφέρετε:

 1. Σκεφτείτε «ελαφριά» 
  Τα «light» προϊόντα είναι μια ιδανική λύση στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε θερμίδες, πάντα όμως η κατανάλωσή τους να γίνεται στα πλαίσια του μέτρου, τρώγοντας ισορροπημένα. Εφοδιαστείτε λοιπόν με τρόφιμα που είναι χαμηλά σε λιπαρά, καθώς επίσης και τρόφιμα με γλυκαντικές ύλες που περιέχουν λίγες θερμίδες, αντί να έχουν ζάχαρη.
 1. Ένα καφέ χωρίς πολλά-πολλά
  Φυσικά και θα απολαμβάνετε τον καφέ σας, δεν θα τον στερηθείτε σε καμία περίπτωση! Απλά, μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη που ήδη χρησιμοποιείτε ή να την αντικαταστήσετε με γλυκαντικές ουσίες. Είναι καλό το γάλα να αποφεύγεται μαζί με τον καφέ, όμως αν δεν μπορείτε, καλό είναι να μειώσετε την ποσότητα που ρίχνετε, να βάζετε γάλα χαμηλών λιπαρών. Τέλος, μην επιβαρύνεται τον καφέ σας με σιρόπι ή σαντιγύ, τα οποία τον καθιστούν το ίδιο παχυντικό, όσο ένα γλυκό. Αν θέλετε καφέ πιείτε τον σκέτο που δεν σας προσφέρει θερμίδες και ενεργοποιεί και το μεταβολισμό σας. Αν θέλετε κάτι γλυκό, φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα. Άλλο ο καφές, άλλο το γλυκό! Μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας άσκοπα!
 2. Μην ενδίδετε στην καθιστική ζωή
  Προσπαθήστε να βρίσκεστε όσο το δυνατόν μπορείτε σε κίνηση. Βρείτε τρόπους να χάνετε τις θερμίδες που παίρνετε είτε περπατώντας για τα ψώνια σας, είτε πηγαίνοντας με τα πόδια ή το ποδήλατο στη δουλειά σας, είτε ανεβαίνοντας σκάλες και αποφεύγοντας το ασανσέρ. Άλλες καλές ιδέες, είναι ένας όμορφος περίπατος στη φύση την Κυριακή, η ενασχόληση με τον κήπο σας, αν έχετε ή ακόμη και χορεύοντας. Αν βαριέστε το γυμναστήριο, λύσεις υπάρχουν!
 1. Ένα ποτάκι δεν είναι ποτέ μόνο του
  Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ στα πλαίσια του μέτρου, δεν επιβαρυνόμαστε με περιττές θερμίδες. Τι γίνεται όμως με τις ποικιλίες, τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια που συνήθως το συνοδεύουν; Ναι το πιστεύουμε, ότι ίσως δε θέλετε να τα καταναλώσετε, αλλά βλέποντάς τα μπροστά σας, σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό για ένα τσιμπολόγημα. Το ένα όμως δεν είναι ποτέ αρκετό και επειδή το αλκοόλ μας δημιουργεί την τάση να τσιμπολογάμε κι από κάτι, υπερβαίνονται τα όρια του μέτρου που έχουμε θέσει. Μια καλή και πιο υγιεινή λύση σε αυτό, είναι να κόψετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά με λίγο λεμόνι ή ξύδι για να ξεγελάτε την πείνα σας με υγιεινό και θρεπτικό τρόπο.
 1. Εχθροί της προσπάθειας μας η ταχύτητα και οι συσκευασίες των τροφίμων
  Για να έχετε τον έλεγχο των ποσοτήτων που καταναλώνετε, καλή πρακτική , είναι να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα ή μπολ στα γεύματα σας. Με αυτό τον τρόπο, μειώνετε ασυναίσθητα τις μερίδες σας. Γιατί, αν φάτε τις τροφές από τις συσκευασίες τους, δεν έχετε την αίσθηση της ποσότητας, καθώς ί δεν έχετε οπτική επαφή. Μασήστε αργά την τροφή σας κι έτσι η αίσθηση ότι χορτάσατε θα έρθει πιο γρήγορα στον εγκέφαλό σας. Να θυμάστε ότι χρειάζεται 20 λεπτά το αίσθημα του κορεσμού να φτάσει στον εγκέφαλό μας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.