Τι να τρώει το παιδί μου στο σχολείο;

Ένα άγχος που έρχονται αντιμέτωποι πολλοί γονείς καθημερινά είναι το τι θα φάει το παιδί στο σχολείο .Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι η πλειοψηφία των παιδιών είτε δε θέλουν να παίρνουν μαζί τους στο σχολείο κάποιο σνακ είτε το παίρνουν αλλά τελικά το επιστρέφουν άθικτο στο σπίτι χωρίς να το έχουν καταναλώσει.

Όλοι γνωρίζουμε βέβαια ότι είναι αρκετά σημαντικό το παιδί να καταναλώνει κάποιο σνακ όσο βρίσκεται στο σχολείο καθώς αυτό θα το βοηθήσει να είναι χορτάτο και φυσικά να έχει ενέργεια έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημά του, να είναι περισσότερο αποδοτικό και συγκεντρωμένο.

Αρχικά λοιπόν είναι σημαντικό να μη μαλώσουμε το παιδί που δε καταναλώνει το σνακ του αλλά αντίθετα να διερευνήσουμε την αιτία που συμβαίνει αυτό μέσα από κουβέντα και σωστές ερωτήσεις. Το συνηθέστερο αίτιο για τα παιδιά είναι η επιρροή που δέχονται από τους συνομηλίκους τους. Συγκεκριμένα, μπορεί το παιδί που φέρνει κολατσιό από το σπίτι του να γίνει στόχος κοροϊδευτικών σχολίων από τους συμμαθητές του είτε για το σνακ που έφερε μαζί του είτε απλά επειδή παίρνει σνακ από το σπίτι του. Επιπλέον, κάποιο παιδί μπορεί να επηρεαστεί εάν παρατηρεί ότι οι υπόλοιποι συμμαθητές του καταναλώνουν κάτι από το κυλικείο του σχολείου. Κάτι ακόμα που μπορεί να αποτρέπει το παιδί από το να πάρει κολατσιό στο σχολείο είναι το είδος του σνακ το οποίο μπορεί να αλλοιώνεται εύκολα(πχ μπανάνα) ή ακόμα και η θερμοκρασία του(πχ ένα ψημένο τοστ που έχει κρυώσει). Καλό είναι λοιπόν να συζητήσετε με το παιδί σας και να καταλήξετε σε αυτό που φαίνεται να το ενοχλεί.

Υπάρχουν λοιπόν αρκετές λύσεις που μπορεί να δοκιμάσει ο γονιός σε μια τέτοια περίπτωση. Αρχικά λοιπόν μπορείτε να συμπεριλάβετε και το παιδί στη διαδικασία της προετοιμασίας του σνακ του, είτε αυτό περιλαμβάνει να κόψει λίγα φρούτα , είτε να φτιάξει το τοστ του. Επιπλέον , μπορείτε να διαλέξετε μαζί κάποια ωραία συσκευασία ή κάποιο ελκυστικό τάπερ με τον αγαπημένο του ήρωα για παράδειγμα που θα χαρεί να δείξει και στους φίλους του. Επιπρόσθετα ,μπορείτε να διαλέξετε μία μέρα που το παιδί θα μπορεί να καταναλώνει κάτι από το κυλικείο του σχολείου του που θα το επιλέξει το ίδιο. Τέλος ,το πιο σημαντικό ίσως είναι το παιδί να παίρνει παράδειγμα από σας και από την προετοιμασία και των δικών σας σνακ.

Ας δούμε κάποιες ιδέες για σνακ που μπορεί το παιδί με ευκολία να καταναλώνει σχολείο. Αρχικά λοιπόν κάποιο φρούτο κομμένο ή κάποιο που καθαρίζεται εύκολα είναι μια καλή λύση καθώς οι φυτικές ίνες θα χορτάσουν το παιδί και επίσης μπορούν να καλύψουν την επιθυμία του για γλυκό. Επιπλέον σπιτικές μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα θα δώσουν στο παιδί την απαιτούμενη ενέργεια μέχρι την ώρα επιστροφής στο σπίτι. Επίσης κάποια σπιτική πίτα(χορτόπιτα, τυρόπιτα )μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα όπως επίσης και ένα τοστ ή κάποιο σάντουιτς με τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα ή αυγό βραστό σε συνδυασμό με λαχανικά επιλογής του παιδιού και ακόμα κάποιο σπιτικό κέικ , λίγα μπισκότα ή κάποιο σταφιδόψωμο αποτελούν καλές γλυκές επιλογές που ικανοποιούν τα παιδιά.

Στην περίπτωση που κάποια στιγμή το παιδί χρειαστεί να καταναλώσει κάτι από το κυλικείο (όχι όμως τη μέρα που έχετε ορίσει μαζί) καλό είναι να προηγηθεί μια κουβέντα έτσι ώστε να γνωρίζετε κι εσείς τι περιλαμβάνει το κυλικείο του σχολείου και να μιλήσετε και στο παιδί για τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει. Ιδανικά κάποιος φρέσκος χυμός φρούτων ή κάποιο τοστ ή κουλούρι ολικής άλεσης ή ακόμα και μπάρες δημητριακών εάν υπάρχουν είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορεί να κάνει το παιδί.

Το σίγουρο όμως είναι ότι το σνακ που θα ετοιμάσετε εσείς σπίτι σας και θα είναι φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα αποτελεί πάντα την καλύτερη επιλογή για το παιδί σας. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλετε σε μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για το παιδί σας που μελλοντικά θα του επιφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σωματικά αλλά κυρίως στην υγεία του.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.