Ανθυγιεινή διατροφή στην εφηβεία: Πώς συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ
Η ανθυγιεινή διατροφή στην εφηβεία φαίνεται να συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Η ερευνήτρια Lauren Lissner, από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι, θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση και σημασία στις επιδράσεις της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής στην παιδική ηλικία, σε βάθος χρόνου.
Διαφαίνεται καθαρά, ότι η διατροφή (είτε ισορροπημένη είτε κακή και πρόχειρη) έχει βαρυσήμαντη επίδραση στη ζωή των εφήβων, μεγαλύτερη μάλιστα σε ποσοστό κι από το οικονομικό εισόδημα αλλά και το μορφωτικό επίπεδο της οικογένειας!
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Public Health Nutrition, η οποία διεξήχθη από την Lauren Lissner, οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 2.200 παιδιών, ηλικίας 6 έως 9 ετών. Έπειτα λοιπόν από την ανάλυση όλων των καταγραφόμενων στοιχείων, αποφάνθηκε ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της διατροφής των παιδιών όντας σε μικρότερη ηλικία, με τη μετέπειτα κατανάλωση αλκοόλ μεγαλώνοντας.
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα παιδιών μεταξύ 11 και 16 ετών, παρατηρήθηκε ότι καταναλώνει αλκοόλ σε ποσοστό 3% και ζάχαρη σε ποσοστό 7%. Κι αυτό, όχι σε μηνιαία, αλλά σε εβδομαδιαία βάση!
Συμπερασματικά λοιπόν οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με την υγεία των εφήβων, ούτε η αυστηρότητα των γονέων, ούτε η εκπαίδευση αλλά ούτε και το εισόδημα. Περισσότερη σχέση έχει, η συστηματική κατανάλωση λιπαρών τροφών και ζάχαρης κατά την εφηβεία. Άρα, προτείνουν, να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή τόσο στην κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών, όσο και στη ζάχαρη που καταναλώνουν τα παιδιά, ήδη από μικρή ηλικία.
Δώστε λοιπόν βάση στη σωστή διατροφή των παιδιών σας, δίνοντάς τους σωστές βάσεις, χωρίς όμως να τους στερείτε τροφές, πάντα με μέτρο!