Μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Μετρήστε το μεταβολισμό σας γιατί είναι μοναδικός

Ο βασικός μεταβολισμός αποτελεί τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρήσει τις φυσικές του λειτουργίες σε κατάσταση ηρεμίας. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό μεταβολισμό ο οποίος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Ο πιο συνηθισμένος και οικονομικότερος τρόπος για μέτρηση του βασικού μεταβολισμού είναι μέσω εξισώσεων. Πολλές συσκευές λιπομέτρησης χρησιμοποιούν την παρακάτω εξίσωση για υπολογισμό του μεταβολισμού. Τα πραγματικά αποτελέσματα όμως των μπορεί να απέχουν έως και 40% σε σχέση με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις εξισώσεις.

Η μέτρηση του μεταβολισμού γίνεται με την υψηλής τεχνολογίας συσκευή, έμμεσης θερμιδομετρίας Fitmate (Cosmed) και μας παρέχει ακριβή και έγκυρα αποτελέσματα.

Metrisi Basikou Metabolismou

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε μέτρηση βασικού μεταβολισμού;

Ο βασικός μεταβολισμός ή αλλιώς οι θερμίδες που δαπανά ο οργανισμός σας ανά ημέρα διαφέρει κατά πολύ από άτομο σε άτομο. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι απαραίτητη για να προσδιοριστούν οι καύσεις σας και να δημιουργηθεί ένα πραγματικά εξατομικευμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, βασισμένο στον ατομικό σας μεταβολισμό. Η μέτρηση μεταβολισμού πέρα από το βασικό μεταβολισμό ηρεμίας μας δίνει και πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση οξυγόνου στον εκπνεόμενο αέρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσης η συγκεκριμένη εξέταση χρησιμεύει:

  • Να ελέγξουμε πιθανή δυσλειτουργία του μεταβολισμού και να πράξουμε κατάλληλα
  • Να μάθουμε εάν το πλάνο διατροφής που έχουμε βοηθάει στο να βελτιώσουμε το μεταβολισμό μας
  • Να αποφύγουμε να κολλήσουμε στη δίαιτα
  • Εάν γυμνάζεστε να ελέγξετε την πραγματική αύξηση των καύσεων σας

Δεν μπορείτε να αλλάξετε ότι δεν μπορείτε να μετρήσετε.

Η μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τις πραγματικές ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες και να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε και να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας μέσα από τις κατάλληλες διατροφικές μεθόδους.

Πως γίνεται η μέτρηση μεταβολισμού;

Η μέτρηση του μεταβολισμού σας είναι μη επεμβατική, γρήγορη και εύκολη. Απλά αναπνέετε κανονικά μέσα σε μία μάσκα για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος της εξέτασης θα μάθετε το ακριβές ποσό των θερμίδων που το σώμα σας καταναλώνει καθημερινά.

Τι προετοιμασία χρειάζεται πριν την εξέταση μέτρησης του μεταβολισμού;

Όπως με τις περισσότερες ιατρικές εξετάσεις έτσι και με τον μεταβολισμό υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, για να επιτύχετε μια ακριβή μέτρηση. Έτσι, τη συγκεκριμένη μέρα που έχετε συμφωνήσει για τη μέτρηση, βεβαιωθείτε ότι:

  1. Δεν έχετε καταναλώσει τίποτα άλλο εκτός από νερό, τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη μέτρηση.
  2. Δεν έχετε κάνει γυμναστική για τουλάχιστον 8 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού σας.
  3. Δεν έχετε καταναλώσει καφεΐνη δεν έχετε πάρει συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα που περιέχουν εφεδρίνη, ή ψευδοεφεδρίνη, τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τη μέτρηση.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.