10 τροφές που προτείνουν οι διαιτολόγοι και γιατί

Ακούμε καθημερινά ανθρώπους να λένε προσέχω τη διατροφή μου, τρώω φρούτα, λαχανικά, σωστά και υγιεινά γεύματα και φαγητά, σε  κατάλληλες μερίδες και μέχρι εκεί που νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου. Μην ακούς απλά τυχαίους ανθρώπους, βρες άμεσα ένα καλό διαιτολόγο!  Το δικό σου διαιτολόγο! Αυτός θα σου προτείνει  και τις σωστές τροφές , και τις σωστές μερίδες αλλά και τις κατάλληλες ώρες που θα φας το οτιδήποτε. Ποιες είναι άραγε οι πιο σωστές τροφές σύμφωνα με τους διαιτολόγους; Ας ξεκινήσουμε με 10 από αυτές:

  1. ΣΠΑΝΑΚΙ:
    Περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ που ενισχύει την υγεία των κυττάρων του αίματος και των γενετικών χαρακτηριστικών τους, και την πολύτιμη βιταμίνη Α που ενισχύει την υγεία του δέρματός μας και βελτιώνει την όρασή μας.
  2. ΤΟΝΟΣ:

Ο τόνος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνη D και σελήνιο. Καθαρή πηγή πρωτεϊνης.  Όμως, οι έγκυες και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να τον καταναλώνουν με μέτρο, καθώς περιέχει επίσης σε υψηλές ποσότητες μεθυλυδράργυρο και οι κονσέρβες έχουν πολλά συντηρητικά.

  1. ΑΠΑΧΟ ΚΡΕΑΣ:

Το κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Β, σίδηρο, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Πρέπει απαραίτητα  να κάνουμε τον διαχωρισμό ανάμεσα στα άπαχα και τα κρέατα που είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη και είναι επιβλαβή για τον οργανισμό μας.. Ιδανικές επιλογές άπαχου κρέατος είναι τα φιλέτα κοτόπουλου και γαλοπούλας  και το μοσχαρίσιο φιλέτο.

  1. ΑΜΥΓΔΑΛΑ:

Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου και μονοακόρεστων λιπαρών (τα υγιεινά λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά και στη μείωση της χοληστερόλης), τα αμύγδαλα θεωρούνται από τις αρτιότερες τροφές για ενέργεια.

  1. ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών οι οποίες έχουν συνδεθεί με χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου. Επιπλέον, καταπολεμούν την υψηλή αρτηριακή πίεση  και την χοληστερόλη .

  1. ΦΑΣΟΛΙΑ

Περιέχουν φυτικές ίνες κάλιο και μαγνήσιο, που ρυθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία του αίματος και της καρδιάς. Ειδικά, τα κοκκινωπά φασόλια είναι υψηλή πηγή πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών.

  1. ΦΑΚΕΣ

Μαγειρεύονται εύκολα, σε σούπα είτε σε σαλάτα, περιέχουν μεγάλες ποσότητες σιδήρου, φυτικών ινών και πρωτεϊνών, χωρίς να διαθέτουν θείο το οποίο ευθύνεται για τα ”ύποπτα” αέρια.

  1. ΚΙΝΟΑ

Συγκαταλέγεται στα σιτηρά ολικής άλεσης με αρκετή πρωτεϊνη και αμινοξέα, τα οποία βελτιώνουν τη μυϊκή ανάπτυξη και το μεταβολισμό.

  1. ΜΠΡΟΚΟΛΟ

 Τα λαχανικά απ’όσο γνωρίζουμε έχουν λίγες θερμίδες. Πέραν αυτού όμως,το μπρόκολο είναι πλούσιο σε αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα οφέλη για τον οργανισμό μας είναι πολλά με πρώτη και κύρια την ευρυθμη λειτουργία του εντέρου μας .Συνδυάζεται με διάφορες τροφές οπότε εντάξτε το στη ζωή σας και τη διατροφή σας και τα οφέλη του θα σας εκπλήξουν.

  1. COTTAGE CHEESE

Είναι κρεμώδες τυρί ,με πολύ ασβέστιο και πρωτεΐνη αλλά παράλληλα χαμηλό σε λιπαρά σε σχέση με τα άλλα τυριά. Μπορείς να το φας στο πρωϊνό σου, στο μεσημεριανό σου καθώς και ως ενδιάμεσο σνακ. Για εσένα λοιπόν που στη δίαιτα επιθυμείς να μη στερείσαι το τυρί σου, δοκίμασε το, τα οφέλη για την υγεία σου θα είναι εμφανή!

 

Οι διαιτολόγοι μίλησαν, εσύ δεν θα τους ακούσεις;

 

 

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.