ΑΡΘΡΑ
Ενημερωθείτε από τα άρθρα μας για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στο χώρο της διατροφής και της υγείας.
Γνωρίστε το τυροκομικό προϊόν Ζεμύθα!
Το τυροκομικό προϊόν Ζεμύθα έχει μόνο 1% λιπαρά, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (27%), με μόλις 27 θερμίδες ανά μερίδα και
Καλοκαιρινά φρούτα και οφέλη τους
Τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν ίσως το καλύτερο σνακ του καλοκαιριού. Όμως, το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τι
Εναλλακτικοί τρόποι ενυδάτωσης
Δυσκολευόμαστε να πιούμε νερό; Η λύση είναι οι διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι ενυδάτωσης. Βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει
Φυτικές ίνες: Ένα σημαντικό στοιχείο για την παιδική και εφηβική διατροφή
Οι φυτικές ίνες σχετίζονται με πολλές ζωτικές λειτουργίες. Η κατανάλωση τους σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, και επίσης
Διατροφή στην παραλία
Επειδή το καλοκαίρι φτάνει και επειδή όλοι σιγά σιγά θα ξεχυθούμε στις παραλίες καλό είναι να θυμόμαστε κάποια πραγματάκια τα
Σιδηροπενική Αναιμία και Διατροφή
Η πιο συχνή μορφή αναιμίας είναι η σιδηροπενική. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία, μειωμένες επιδόσεις, αργή διανοητική ανάπτυξη, δυσκολία στη
Διατροφή και Αθλητισμός
Η αθλητική διατροφή έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό πεδίο κλινικής μελέτης. Η έρευνα συνεχίζει να παρέχει συμβουλές για βελτιωμένες διατροφικές
Δυσανεξία στη γλουτένη: Τι πρέπει να αποφεύγετε
Η δυσανεξία ή ευαισθησία στη γλουτένη, η οποία δε σχετίζεται με άλλες παθήσεις του πεπτικού συστήματος που συνδέονται με την
Βιταμίνη D: η βιταμίνη του ηλίου
Είναι γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», γιατί ο ήλιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη σύνθεσή της. Και όμως,
Προετοιμασία για το καλοκαίρι
Μιας και το καλοκαίρι άρχισε να μας χαμογελά καλούμαστε και εμείς με τη σειρά μας να προετοιμαστούμε καταλλήλως για να
Συμπληρώματα Διατροφής : Τι πρέπει να γνωρίζετε
Η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής εμφανίζει μια όλο και αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού για
Χορτοφαγική Διατροφή
Η χορτοφαγική διατροφή είναι μια στάση ζωής για πολλούς, που χαρακτηρίζεται από τη μη κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και των υποπροϊόντων