Pos Na Meiosoume Tin Orexi Mas

Πως να μειώσουμε την όρεξη μας;

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας μειώσουν την όρεξη ενώ παράλληλα είναι και χαμηλές σε θερμίδες. Ας δούμε λοιπόν πιο κάτω ποιες είναι αυτές οι τροφές.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας μειώσουν την όρεξη ενώ παράλληλα είναι και χαμηλές σε θερμίδες. Ας δούμε λοιπόν πιο κάτω ποιες είναι αυτές οι τροφές.

 

  • Αυγά: μπορούμε να τα καταναλώσουμε βραστά, ποσέ, σαν ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι αλλά όχι τηγανιτά προκειμένου να περιορίσουμε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Μπορούν να μας κρατήσουν αρκετές ώρες χορτάτους και να μας αποτρέψουν από τυχόν τσιμπολογήματα. Μπορούμε να τα εντάξουμε και στο πρωινό μας.
  • Δημητριακά ολικής άλεσης: Πλούσια σε βιταμίνες καθώς περιέχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποδίδουν λίγες θερμίδες. Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε στο πρωινό μας μαζί με γάλα χαμηλών λιπαρών.
  • Άπαχο κρέας: Σε αύτη την κατηγορία ανήκουν το ψάρι, το κουνέλι, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και οι γαρίδες. Οι πρωτεΐνες έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν τον βασικό μεταβολισμό. Είναι όμως σημαντικό να επιλέγουμε άπαχες πηγές πρωτεΐνης.
  • Ανάλατοι ξηροί καρποί: Ιδανική επιλογή για σνακ που μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη ώρα χορτάτοι λόγω ότι περιέχουν φυτικές ίνες και διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά. Πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά. Μπορούν καταναλωθούν στο πρωινό αλλά και σαν ενδιάμεσα σνακ μαζί με φρούτα. Προσοχή ωστόσο χρειάζεται στην ποσότητα.
  • Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό πχ. φράουλες, καρπούζι κ.α. Τα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες είναι καλή επιλογή για περιορισμό της όρεξης με ελάχιστες θερμίδες. Τα φρούτα είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών. Προτιμήστε την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου αντί χυμών γιατί περισσότερες φυτικές ίνες. Εντάξτε τα σαν ενδιάμεσες επιλογές.
  • Λαχανικά: Περιέχουν κυρίως αδιάλυτες φυτικές ίνες και ευνοούν την καλή λειτουργία του εντέρου. Βοηθούν στην καλή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και προκαλούν αίσθημα κορεσμού με ελάχιστες θερμίδες. Καταναλώστε καθημερινά με κάθε κύριο γεύμα λαχανικά σε οποιαδήποτε μορφή (βραστά, ωμά, ψητά) με προσοχή φυσικά στο ελαιόλαδο που μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις θερμίδες.
  • Όσπρια: Στα όσπρια ανήκουν (οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, η φάβα, τα κουκιά και οι γίγαντες) περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και διαλυτές φυτικές ίνες αυξάνοντας έτσι το αίσθημα κορεσμού. Καταναλώστε 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα με προσοχή στο ελαιόλαδο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.