Katakratisi Ygron Telos

Κατακράτηση υγρών τέλος!

  Η Kατακράτηση υγρών μπορεί  να χαρακτηριστεί από απότομη αύξηση βάρους ή  ακόμα και αίσθηση φουσκώματος και είναι πολύ πιθανό να ”σνομπάρει” κάποια προσπάθεια απώλειας βάρους από μέρους μας, δημιουργώντας το δυσάρεστο αυτό αίσθημα του φουσκώματος στα γόνατα, τα δάχτυλα ή και τους αστραγάλους  μας. Κύρια αίτια είναι η κακή λειτουργία του αίματος, οι ορμονικές μεταβολές, το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, η λήψη φαρμάκων, η αυξημένη πρόσληψη αλατιού και η μειωμένη πρόσληψη νερού. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες προτάσεις αποφυγής:

 

  • Κοιμηθείτε περισσότερο

Εξίσου σημαντικός και απαραίτητος μαζί με τη διατροφή και την άσκηση αποτελεί ο ύπνος. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι όταν κοιμόμαστε ο εγκέφαλός μας αποβάλλει τις υπάρχουσες τοξίνες .Ακόμη, επωφελούνται και τα νεφρά μας από έναν καλό ύπνο, καθώς είναι ρυθμιστές του ισοζυγίου νερού και του νατρίου στο σώμα μας. Συνιστώμενος  χρόνος 6-8 ώρες.

  • Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα βοηθάει στη μείωση του βάρους καθώς επίσης και του περιττού νερού από τον οργανισμό μας. Γι’ αυτό λοιπόν  βρείτε την κλίση σας και ιδρώστε άφοβα.

  • Πάρτε ηλεκτρολύτες

Ηλεκτρολύτες ναι! Είναι μέταλλα  που περιέχουν ηλεκτρικό φορτίο όπως είναι το κάλλιο και το μαγνήσιο. Απαραίτητοι για τον οργανισμό μας, αφού μεταξύ άλλων ρυθμίζουν την σωστή ισορροπία των υγρών του σώματός μας. Μια επικείμενη πιθανή αύξηση ή πτώση τους μπορεί να προκαλέσει άμεσα αλλαγές στην κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους του νερού στο σώμα μας. Θα πρέπει λοιπόν να προσαρμοστεί η καθημερινή τους πρόσληψη  σε σχέση με το νερό που καταναλώνουμε και φυσικά με το περιβάλλον που ζούμε(ζεστό ή υγρό), αλλά και με τα επίπεδα της καθημερινής μας δραστηριότητας καθώς χρειαζόμαστε αναπλήρωση υγρών από τον ιδρώτα που χάνουμε κατά την άσκηση.

  • Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού

Αλάτι: σύμμαχος της κατακράτησης και εχθρός της προσπάθειάς μας για απώλεια βάρους. Περιορίστε λοιπόν το αλάτι που καταναλώνετε, και φυσικά δεν μιλάμε γι’αυτό που φαίνεται αλλά αυτό που κρύβεται ύπουλα πίσω από διάφορες τροφές. Για πολλούς είναι βάναυσο, γιατί θωρούν ότι νοστιμίζει τα φαγητά. Αντικαταστήστε το λοιπόν με μπαχαρικά και μυρωδικά. Ξέρω, δεν είναι το ίδιο αλλά αξίζει την προσπάθεια.

  • Επικεντρωθείτε στις παρακάτω τροφές

Στοχεύστε σε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης ,μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Επίσης ,συνιστώνται τα  συμπληρώματα μαγνησίου, αλλά και βότανα που βοηθούν στη μείωση του νερού στο σώμα όπως: η τσουκνίδα, ο μάραθος, ο ιβίσκος, το σκόρδο και ο μαϊντανός.

  • Αυξήστε την πρόσληψη καλίου

Οι τροφές με κάλλιο εξασφαλίζουν τη σωστή ισορροπία νατρίου- καλλίου στον οργανισμό μας. Τι εννοούμε; Το νάτριο ευθύνεται για τις κατακρατήσεις ενώ το κάλλιο για την απομάκρυνση του νατρίου από τον οργανισμό μας.  Που θα το βρω; Στο πορτοκάλι, την πατάτα, τα σύκα, τα δαμάσκηνα ,το κοτόπουλο και τη μπανάνα.

  • Πιείτε περισσότερο (!) νερό

Φαίνεται αστείο; Κι όμως, ένας  σωστά ενυδατωμένος οργανισμός κάνει λιγότερη κατακράτηση υγρών. Το σώμα μας βρίσκεται σε μια διαρκής προσπάθεια  διατήρησης της υγιούς ισορροπίας των υγρών , άρα αν είναι συνεχώς αφυδατωμένο κρατά περισσότερο νερό σε μια προσπάθεια του να μην πέσουν πολύ χαμηλά τα επίπεδα του νερού μας. Να σημειωθεί εδώ, ότι μια καλή ημερήσια πρόσληψη νερού βοηθά το ήπαρ και τα νεφρά μας να λειτουργούν ομαλά έτσι ώστε να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα πιθανές κατακρατήσεις.


Ποια κατακράτηση λοιπόν; Εγώ θα τα καταφέρω γιατί τώρα ξέρω!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.