8 βότανα που βοηθούν στην βελτίωση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.

 

8 βότανα που βοηθούν στην βελτίωση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.

Πολλά βότανα έχει φανεί πέρα από πολλές θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν να ενισχύουν την καύση λίπους συνεπώς και την απώλεια βάρους. Μερικά από αυτά είναι:

Cayenne

Το πιπέρι cayenne χρησιμοποιείτε για να δώσει πικάντικη γεύση στα φαγητά είναι ένας τύπος πιπεριάς τσίλι.

Περιέχει μια σύνθετη ουσία την καψαικίνη η οποία δημιουργεί μια θερμότητα που έχει θετικά οφέλη για την υγεία. Σε έρευνες έχει φανεί ότι η καψαικίνη μπορεί να προκαλέσει μικρή αύξηση στον μεταβολισμό, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η καψαικίνη έχει φανεί επίσης ότι μειώνει την πείνα βοηθώντας έτσι στην απώλεια κιλών.

Ginger

Παρασκευάζεται από το φυτό zingiber officinale. Μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι πέρα από διαφορές θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το μπαχαρικό τζίντζερ βοηθάει και στο αδυνάτισμα.

Σε μια ανασκόπηση που έγινε φάνηκε ότι η χρήση τζίντζερ μείωσε σημαντικά το βάρος αλλά και το λίπος στην κοιλιά .

Σε μια άλλη μελέτη παρατηρήθηκε βελτίωση του μεταβολισμού και μείωση της όρεξης.

Ρίγανη

Η ρίγανη ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον βασιλικό, την μέντα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.

Περιέχει μια ουσία που ονομάζετε carvacrol η οποία φάνηκε να βοηθάει στην μείωση του σωματικού βάρους. Η ουσία αυτή σε μελέτη που έγινε φάνηκε να επηρεάζει συγκεκριμένα γονίδια και πρωτεΐνες που συνθέτουν το λίπος στο σώμα.

 

Ginseng

Είμαι ένα φυτό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και θεωρείτε βασικό συστατικό της κινέζικης ιατρικής.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο φυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και  στην μεταβολή της σύνθεσης λίπους στο σώμα.

Turmeric

Το κουρκούμη είναι μπαχαρικό γνωστό για την έντονη γεύση καθώς και το χρώμα του. Έχει ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες που οφείλονται στην ουσία κουρκουμίνη. Σε μελέτες που έχουν γίνει σε ανθρώπους και ζώα έχει φανεί να βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Μαύρο πιπέρι

Προέρχεται από τους καρπούς piper nignum και περιέχει μια ισχυρή ένωση που ονομάζεται πιπερίνη η οποία δίνει σαφώς μια πικάντικη γεύση αλλά και πιθανά αποτελέσματα μείωσης βάρους, αναστέλλοντας τον σχηματισμό λιποκυττάρων. Ωστόσο οι μελέτες που έχουν γίνει αναφέρονται μόνο σε ζώα.

Κανέλα

Είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει να σχετίζετε με την με την απώλεια βάρους.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και έτσι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της όρεξης.

Πράσινος καφές

Οι κόκκοι του πράσινου καφέ βρίσκονται σε πολλά συμπληρώματα για απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη φάνηκε ότι η κατανάλωση πράσινου καφέ μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μειώνοντας το λίπος στην κοιλιά.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι καλό  να χρησιμοποιούνται σε συνιστώμενες δόσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες για την υγεία.

 

 

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.