Poios Diaitologos Mou Tairiazei

Ποιος διαιτολόγος μου ταιριάζει

Πολλοί άνθρωποι καθημερινά αποφασίζουν να επισκεφτούν διαιτολόγο. Οι λόγοι ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες. Πολλά άτομα χρειάζονται απώλεια βάρους και λίπους, άλλοι αύξησή βάρους (ναι ναι υπάρχει και αυτή η κατηγορία!) άλλοι χρειάζονται βοήθεια για την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων, και άλλοι απλά χρειάζονται συμβουλές για σωστή διατροφή και καλή υγεία. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε η ερώτηση είναι η ίδια. Πως μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο διαιτολόγο;

Η εύρεση διαιτολόγου δεν είναι και τόσο δύσκολη φαινομενικά. Η αγορά είναι μεγάλη οι διαιτολόγοι πολλοί πλέον σε κάθε περιοχή. Οι τρόποι αναζήτησης διαιτολόγου είναι κυρίως η χρήση του διαδικτύου, τηλεφωνικών καταλόγων, περιοδικών, μέσω της ταμπέλας ή η σύσταση από κάποιο γνωστό ή φίλο.

Οι διαιτολόγοι μπορεί να είναι γενικοί, δηλαδή να αντιμετωπίζουν μεγάλη γκάμα περιστατικών ή ειδικοί που σημαίνει ότι εξειδικευονται σε έναν τομέα. Πριν πάρετε την απόφαση να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβου, σκεφτείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε από το διαιτολόγο. Αν αυτό που χρειάζεστε για παράδειγμα είναι να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας ίσως θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείτε σε ένα διαιτολόγο που εξειδικεύεται στην κλινική διατροφή ή ακόμα καλύτερα στο διαβήτη. Εάν χρειάζεστε συμβουλές για να βελτιώσετε την απόδοση σας σε κάποιο άθλημα ή κάνετε πρωταθλητισμό πιθανόν ένας αθλητικός διαιτολόγος να είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν βέβαια χρειάζεται να συνδυάσετε παραπάνω παράγοντες όπως για παράδειγμα θηλάζετε, αλλά επιθυμείτε ταυτόχρονα και απώλεια βάρους, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό διαιτολόγο.

Ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας είναι η απόσταση.  Ένα διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή σας, σας βγάζει από τη διαδικασία μετακινήσεων, του παρκαρίσματος και σας γλιτώνει αρκετό χρόνο. Επίσης το να βρείτε ένα διαιτολόγο κοντα στο σπίτι σας, σας βοηθά να μην χάνετε συνεδρίες και ακολουθήσετε το διαιτολόγιο συστηματικότερα.  Σε περιπτώσεις που ακόμα και ο χρόνος των μετακινήσεων μέχρι το διαιτολογικό γραφείο είναι περιορισμένος μπορείτε να βρείτε διαιτολόγο που κάνει συνεδρίες μέσω διαδικτύου.

Φυσικά όλοι μας πριν αποφασίζουμε να αγοράσουμε ένα προιόν η μία υπηρεσία κάνουμε μια μικρή έρευνα αγοράς για το κόστος. Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι προσιτές και έχουν μειωθεί πολύ σε συγκριση με παλαιώτερα. Παρ’όλα αυτά καλό είναι να γνωρίζετε από την αρχή το κόστος της επίσκεψης για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, αλλά και για να κάνετε τη σύγκριση τιμής και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτό το σημείο λάβετε υπ’ όψιν και το κόστος της μετακίνησης που πιθανός έχετε. Για παράδειγμα αν βρείτε έναν οικονομικό διαιτολόγο σε περιοχή που η συγκοινωνία δεν είναι καλή και χρειάζεται να πάτε με ταξί, τα χρήματα που συνολικά φεύγουν από την τσέπη σας μπορεί να είναι τα ίδια ή και περισσότερα με έναν διαιτολόγο της περιοχή σας. Τέλος εάν έχετε σκοπό να επισκεφτείτε διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας με αυτοκίνητο, λάβετε υπ’ όψιν ότι η στάθμευση σε μερικά σημεία είναι ελεγχόμενη και χρειάζεται κάρτα πάρκινγκ και σε άλλα σημεία η σταθυμεση είναι για μόνιμους κατοίκους και τα πρόστιμα τσουχτερά.

Προχέξτε να μην πέσετε στην παγίδα των δωρεάν διατροφών και λιπομετρήσεων από μεγάλα κέντρα αδυνατίσματος και ινστιτούτα. Σίγουρα δεν σας το προσφέρουν από την καλή τους την καρδιά αλλά είναι πρόφαση για να επισκεφτείτε το χώρο, και να σας πείσουν να αγοράσετε τα προγράμματα υψηλού κόστους και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Συνοπτικά ενώ η αναζήτηση ενός διαιτολόγου φαίνεται εύκολη υπόθεση υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να σκεφτούμε πριν αποφασίσουμε να κλείσουμε το πρώτο μας ραντεβού. Καλό είναι λοιπόν να τα σκεφτείτε όλα από την αρχή για να μη μπαίνετε στη διαδικασία να αλλάζετε ειδικό και να διακόπτετε την προσπάθεια σας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.