Pexels Nataliya Vaitkevich 6941077

Τροφές που μπορεί να ρίξουν την τιμή του σακχάρου με φυσικό τρόπο

Για τη σωστή ρύθμιση αλλά και διαχείριση του σακχάρου, η ιδανικότερη λύση όλων είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Στην περίπτωση που κάποιος πάσχει από ζάχαρο, οι τιμές του είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που μακροπρόθεσμα οδηγεί διάφορες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία αλλά και τα  ζωτικά κύτταρα του οργανισμού μας με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων υγείας όπως βλάβες στα νεύρα, εμφράγματα, τύφλωση αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι τροφές που θα σας απαριθμήσουμε παρακάτω σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα ή και τη φαρμακευτική αγωγή (αν είναι απαραίτητη), θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το σάκχαρό σας και θα σας προστατεύσουν από πιθανές επιπλοκές.

  1. Σπόροι Chia

Ο μικροί και θρεπτικότατοι αυτοί σπόροι, καταπολεμούν τις φλεγμονές, βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και τέλος βελτιώνουν πιθανές ευαισθησίες του οργανισμού στην ινσουλίνη.

  1. Κεράσια

Τα κεράσια αποτελούν εξαιρετική πηγή των αντιοξειδωτικών συστατικών. Μια τέτοια κατηγορία  αντιοξειδωτικών είναι οι ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ελαττώσουν την παραγωγή ινσουλίνης έως και σε ποσοστό 50%.

  1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι γνωστό για την  υψηλή περιεκτικότητά του σε ωφέλιμα και υγιεινά  λιπαρά, τα γνωστά μας μονοακόρεστα. Τα λιπαρά αυτά ρυθμίζουν το ρυθμό απελευθέρωσης των σακχάρων στο αίμα μας, με αποτέλεσμα να παράγεται από τον οργανισμό μας λιγότερη ποσότητα ινσουλίνης.

  1. Αβγό

Το αβγό  με την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση του αισθήματος της πείνας αλλά και τις πιθανές απότομες αυξομειώσεις σακχάρου στον οργανισμό μας, έπειτα από την κατανάλωση κάποιου γεύματος.

  1. Μούρα

Έπειτα από μελέτη που διεξάχθηκε το 2010, αποδείχθηκε ότι όσοι καταναλώνουν μούρα σε καθημερινή βάση, βοηθούν τον οργανισμό τους να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Πολύ σημαντική η επίδραση αυτή, καθώς η αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης, έχει ως αποτέλεσμα στην αντίσταση του οργανισμού σε αυτή και την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2.

  1. Μάνγκο

Η γλυκιά του γεύση μπορεί να σας παρασύρει και να νομίζετε ότι δεν κάνει καλό στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, όμως το γνωρίζατε ότι το μάνγκο συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου του οργανισμού μας σε φυσιολογικά επίπεδα; Μελέτες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση 100 γραμμαρίων φρέσκου μάνγκο σε καθημερινή βάση, είχε πολύ θετικές επιδράσεις στα επίπεδα σακχάρου σε ομάδα παχύσαρκων ασθενών.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.