Tο μάνγκο, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία χρόνια για τη γλυκιά και ζουμερή του γεύση και δικαίως θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων . Πολλοί όμως, αναρωτιούνται αν η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (1 φλιτζάνι έχει 100 θερμίδες και περιέχει 25 γραμ. υδατάνθρακα) του φρούτου αυτού, προσφέρει κάτι στην υγεία μας πέρα από αυτή την έντονη γεύση. Εμείς, παρακάτω θα σας παραθέσουμε μόλις 5 λόγους που θα σας κάνουν να συνεχίσετε (ή να αρχίσετε) να το καταναλώνετε, καλύπτοντας και τις γευστικές απαιτήσεις του ουρανίσκου σας αλλά παράλληλα ενισχύοντας και πολύπλευρα την υγεία σας! Δείτε λοιπόν αναλυτικότερα:
- Ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ένα μόνο φλιτζάνι μάνγκο, μας παρέχει την απαραίτητη βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική για το ανοσοποιητικό μας. Η έλλειψη της βιταμίνης αυτής, μειώνει σε ένα βαθμό την αντίσταση του οργανισμού μας σε πιθανές μολύνσεις, κάνοντάς τον περισσότερο επιρρεπή!
- Η τακτική κατανάλωση του μάνγκο, μας προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου. Είναι ένα φρούτο πλούσιο από διαφορετικά είδη πολυφαινόλων, οι οποίες έχουν έντονα αντιοξειδωτική δράση και προασπίζουν τα κύτταρα μας από τη φθορά του DNA, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διάφορων εκφυλιστικών ασθενειών, όπως είναι για παράδειγμα ο διαβήτης τύπου 2 και ο καρκίνος.
- Συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών αλλά και του δέρματός μας. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α, μειώνει την απώλεια τριχών και η βιταμίνη C με τη σειρά της βοηθά στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου στον οργανισμό μας. Τι είναι το κολλαγόνο; Ένα είδος ιστού που προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και χαρίζει ελαστικότητα και λάμψη στο δέρμα μας.
- Ρυθμίζει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα μας. Αν και το μάνγκο περιέχει αρκετή ζάχαρη, η πούλπα του ρίχνει τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς τα βιοενεργά συστατικά του φρούτου, όπως επίσης και τα αντιοξειδωτικά του είναι σύμμαχοι του οργανισμού μας, σύμφωνα με βάσιμες υποψίες των ερευνητών.
- Τέλος, δρα μειώνοντας τη δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση μάνγκο λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ακόμη κι από τις φυτικές ίνες που θεωρούνται νούμερο ένα εχθρός της δυσκοιλιότητας, σύμφωνα πάντα, με έρευνα που διεξάχθηκε σε άτομα που πάσχουν υποφέρουν από αυτή την κατάσταση.