Poso Sychna Prepei Na Parakolouthoumai Apo To Diaitologo Mou Gia Na Chaso Kila

Πόσο συχνά πρέπει να παρακολουθούμαι από το διαιτολόγο μου για να χάσω κιλά;

Θα σας πω μια μικρή ιστορία και έπειτα θα σκεφτούμε σοβαρά κάθε πότε θα πρέπει να επισκεπτόμαστε το διαιτολόγο μας  για να δούμε τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Η Ελένη είναι μια φοιτήτρια που το πρώτο διάστημα που πέρασε στη σχολή της, δεν γνώριζε κανέναν κι έτσι κατέληξε να κλείνετε στο σπίτι και να το ρίχνει στο φαγητό. Κι ενώ τόσα χρόνια πρόσεχε τον εαυτό της, ξαφνικά είδε την ζυγαριά της να δείχνει 20 κιλά παραπάνω και τρελάθηκε! Έπειτα από πολλές άσκοπες προσπάθειες αποφάσισε να τα χάσει με τη βοήθεια του διαιτολόγου.

 

Επισκέπτεται πρώτη φορά λοιπόν το διαιτολόγο της, κι από κοινού συμφωνούν σε ένα διατροφικό πλάνο της αρεσκείας της, τονίζοντάς της ο διαιτολόγος,  ότι η επισκεψιμότητά της μία φορά την εβδομάδα θα καθορίσει το κυριότερο και βασικότερο μέρος της αποτελεσματικότητας. Πίστη η Ελένη στο πρόγραμμα διατροφής και τις επισκέψεις της, χάνει τα πρώτα 5 κιλά. Το δεύτερο μήνα έχει το τριήμερο της Αποκριάς και  η κοπέλα ακυρώνει τα 2 από τα 4 ραντεβού και το αποτέλεσμα του μήνα είναι μείον μισό κιλό! Τον τρίτο μήνα συμμορφώνεται και ακολουθεί πιστά πάλι και  πρόγραμμα και επισκέψεις και χάνει 2,5 κιλά. Τον τέταρτο και πέμπτο μήνα, ακυρώνει 5 από τις 8 συνεδρίες της, λόγω του ότι θέλει  να πάει διακοπές, πέφτουν κάποια γενέθλια και γιορτές φίλων με αποτέλεσμα +2 κιλά! Θεώρησε λοιπόν η Ελένη ότι μειώνοντας τις συνεδρίες και μη προσέχοντας τόσο θα έχανε τα ίδια κιλά με τον πρώτο μήνα. Πρότεινε λοιπόν να μειωθούν οι μηνιαίες συνεδρίες σε 2 κι εκεί ο διαιτολόγος της είπε ότι σε καμία περίπτωση η προσπάθεια δεν θα ευδοκιμήσει γιατί θα χαλαρώσει από την πίεση της εβδομαδιαίας αξιολόγησης και έτσι έγινε. Τον έβδομο και όγδοο μήνα δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα και κάπως έτσι έληξε η προσπάθειά της!

Ποια τα λάθη της λοιπόν; Αρχικά, αγνόησε τις συμβουλές του ειδικού. Έπειτα, θεώρησε ότι θα έχανε τα κιλά του πρώτου μήνα, καθ’όλη τη διάρκεια της προσπάθειας και μάλιστα διατηρώντας  τις ίδιες διατροφικές συνήθειες καθημερινά. Ακόμα, θεωρούσε ότι ακυρώνοντας τις συνεδρίες θα είχε και την παλιά και πιο ευχάριστη καθημερινότητά του και θα έχανε και το επιθυμητό βάρος. Πίστεψε ότι αυτή ορίζει το παιχνίδι και ότι αυτό που θέλει θα το πετύχει παρόλο που οι επιλογές ήταν λανθασμένες. Επιπρόσθετα, επέλεξε να χαλαρώσει την επισκεψιμότητα  για να τρώει ότι θέλει, να προσέχει τη μία εβδομάδα και έπειτα ξανά τα ίδια,  ρυθμίζοντας τις επισκέψεις της ανάλογα με το πότε θα προσέξει και πότε όχι. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή, με το να επιλέγει ανά δυο εβδομάδες συνεδρία ,έτσι ώστε η μια εβδομάδα να είναι ελεύθερη και την άλλη να προσέχει. Το βασικότερο όλων των λαθών της ήταν ότι δεν υπολόγισε το μέγεθος του προβλήματος και φυσικά τις μεθόδους θεραπείας του.

Συμπερασματικά, μεταξύ πελάτη και διαιτολόγου θα πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης στην πείρα και τις συμβουλές του διαιτολόγου, χωρίς αμφισβητήσεις  πάνω στις συμβουλές του. Κι επιπλέον, η σχέση τους θα πρέπει να είναι μια συνεργασία, σαν ένα σιωπηλό συμβόλαιο, το οποίο θα τηρείται κι από τους δύο με συνέπεια, ευθύνη, υποχρέωση και με βάση τους κανόνες που έχουν τεθεί. Η απώλεια βάρους έχει στάδια, το καθένα από αυτά έχει  το δικό του αριθμό συνεδριών , που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοούνται γιατί έτσι μειώνεται η έκβαση της αποτελεσματικότητας. Τώρα που είδες την προσπάθεια της Ελένης, εσύ κάθε πότε θα επισκέπτεσαι το διαιτολόγο σου;

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.