Pexels Andrea Piacquadio 3775540

4 μυστικά για απώλεια βάρους σε βάθος χρόνου από τους ειδικούς

Δεν έχει καμία σημασία εάν έχετε βάλει στόχο να επιτύχετε μια απώλεια βάρους μεγάλη ή μικρή. Αυτό που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου είναι ότι πρέπει να αποφεύγετε ρητά τις δίαιτες που σας λιμοκτονούν ή τις δίαιτες εξπρές γιατί μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην υγεία σας. Τι πρέπει όμως να κάνουμε, Τι μας προτείνουν οι ειδικοί; Πιο κάτω θα σας δώσουμε 4 μυστικά που μας προτείνουν λοιπόν οι ειδικοί, έπειτα από πολλές  έρευνες που έχουν διεξαχθεί, για το πώς θα χάσουμε το επιθυμητό βάρος, αλλά και πως θα το διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα. Δείτε αναλυτικότερα:

Τρώμε νωρίς. Η διατροφή η οποία προτείνεται, είναι αυτή η οποία πρέπει να πραγματοποιείται σε διάστημα 8-10 ωρών χωρίς παρεκκλίσεις. Σε τι συμβάλλει αυτό; Στην αύξηση της καύσης λίπους στον οργανισμό μας, στη μείωση της όρεξης μας , αλλά  και την παράλληλη  επιτάχυνση της διαδικασίας  απώλειας βάρους. Επομένως, λαμβάνουμε τις περισσότερες θερμίδες που χρειαζόμαστε ημερησίως, νωρίς μέσα στη μέρα για να μπορεί ο οργανισμός να τα κάψει μέχρι να φτάσουμε στην ώρα που θα πέσουμε για ύπνο.

Πάμε για ύπνο. Ο ποιοτικός ύπνος (6-8 ωρών), είναι βασική συνήθεια, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, χωρίς έντονες αυξομειώσεις. Σύμφωνα με μελέτες μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερες από 6 ώρες κάθε βράδυ, παίρνουν περισσότερο βάρος και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης  παχυσαρκίας μακροπρόθεσμα. Όταν παραμένουμε ξάγρυπνοι το βράδυ, οι ορμόνες της πείνας βρίσκονται σε σύγχυση  και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων, κυρίως όμως για παχυντικές τροφές και ζάχαρη. Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

Ζυγιζόμαστε. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι παχύσαρκοι και οι υπέρβαροι που ζυγίζονται καθημερινά, χάνουν πιο εύκολα βάρος από εκείνους που το αφήνουν στην τύχη τους. Η ζυγαριά μας τονίζει αν οι καθημερινές διατροφικές επιλογές  μας είναι σωστές, αλλά και αν η γυμναστική που ακολουθούμε αποδίδει. Για εμάς βέβαια, καλό θα ήταν το ζύγισμα να είναι μεν τακτικό για να μην χάνεται ο έλεγχος, αλλά σε διάστημα εβδομαδιαίο και όχι καθημερινό γιατί αλλιώς θα μετατραπεί σε ψυχαναγκασμό.

Δέσμευση σε νέο τρόπο ζωής. Αν δεσμευτούμε σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής θα καταφέρουμε ευκολότερα να επιτύχουμε μια απώλεια βάρους αλλά και να τα διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα. Όταν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται με σοβαρότητα ότι πρέπει να κάνουν αλλαγές, μόνο σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν πειράζετε αν υποκύπτετε σε πειρασμούς, σημασία έχει αν επανέρχεστε στον υγιεινό τρόπο ζωής, άλλωστε και οι παρασπονδίες στο πρόγραμμα είναι! Πολύ βασικό για να βοηθηθείτε είναι να ζητήσετε τη βοήθεια των κοντινών σας ανθρώπων και να εστιάστε σε αυτά που θέλετε να αλλάξετε και όχι στο πόσο δύσκολο μπορεί να είναι! Θετική σκέψη και καλή αρχή λοιπόν!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.