Pos Na Chasete Varos Choris Gymnastiki

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική

Σας φαίνεται πολύ δύσκολο να καταναλώνετε σαλάτες και να πηγαίνετε γυμναστήριο; Τότε απλά θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το φαγητό! Τι εννοούμε; Να τρώτε επειδή πεινάτε και όχι συναισθηματικά και επιπλέον να επιλέγετε τροφές με θρεπτικά συστατικά που ευεργετούν την υγεία σας.  Αλλάζοντας λοιπόν τη νοοτροπία σας  θα φτάσετε το στόχο σας. Πως; «Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποκτήσετε μία πιο θετική στάση είναι να αλλάξετε το «πρέπει να» σε «θέλω να». Έτσι, θα νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο και ότι δεν καταπιέζεστε», σύμφωνα με την Susan David (ψυχολόγο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ).

Πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών; 

Παρακάτω λοιπόν σας δίνουμε επτά τρόπους για να μειώσετε το βάρος σας χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια:

Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πλήρης και να τρώτε λιγότερο, αλλά εάν προσπαθείτε πραγματικά να χάσετε βάρος χωρίς να ασκείστε, προτιμήστε το παγωμένο νερό. Οι άνθρωποι που έπιναν έξι ποτήρια κρύο νερό την ημέρα αύξησαν τον μεταβολισμό τους κατά 12%, καίγοντας επιπλέον 50 θερμίδες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Endocrinology and Metabolism.

Τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν τα περισσότερα αναψυκτικά χωρίς θερμίδες δεν οδηγούν σε απώλεια βάρους. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς οι τεχνητές χημικές ουσίες που περιέχουν επηρεάζουν τη λειτουργία σημαντικών ενζύμων και ορμονών στο σώμα σας.

Δειπνήστε στην τραπεζαρία σας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environment and Behavior οι άνθρωποι που έτρωγαν στην κουζίνα κατανάλωναν περισσότερο φαγητό από όσους έτρωγαν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Η εύκολη πρόσβαση σε επιπλέον φαγητό μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο, ακόμα και αν έχουν ήδη χορτάσει.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environment and Behavior, οι ακατάστατες κουζίνες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές σας επιλογές και κατ’επέκταση την υγεία σας. Έχει αποδειχθεί ότι τα  άτομα που έτρωγαν σε γεμάτες με πράγματα κουζίνες κατανάλωναν δύο φορές περισσότερα σνακ σε σχέση με  εκείνους που είχαν καθαρίσει το χώρο τους.

Ο χαμηλός φωτισμός είναι κατάλληλος  για ένα ρομαντικό δείπνο, αλλά αν θέλετε να προσέχετε τη διατροφή σας είναι προτιμότερο να τρώτε με ανοιχτά τα φώτα. Οι άνθρωποι που έτρωγαν σε καλά φωτισμένα δωμάτια, είχαν από 16 έως 24% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές όσον αφορά τις τροφές που θα κατανάλωναν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marketing Research.

Επιπλέον, η τακτική έκθεση σε κρύα περιβάλλοντα  βοηθά το ανθρώπινο σώμα μας  να διατηρήσει ένα υγιές βάρος, καθώς ο ψυχρός αέρας έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό μας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell. Αυτό που μπορείτε να κάνετε επομένως για να βοηθήσετε την κατάσταση είναι να  κάνετε ντους με κρύο νερό ή και να χαμηλώσετε τον θερμοστάτη σας.

Τέλος, η βανίλια, σύμφωνα με μελέτη του νοσοκομείου του St. George στο Λονδίνο,  μπορεί να αποδειχθεί και ως το «κλειδί» για την αβίαστη απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη μελέτη  που φορούσαν ένα έμπλαστρο αρωματισμένο με βανίλια, ανέφεραν ότι είχαν μειωμένη όρεξη για γλυκά.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.