Τα χαρακτηριστικά της διατροφής των γυναικών σε σχέση με τους άντρες, δε μοιάζουν μεταξύ τους, καθώς το κάθε φύλο έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες αλλά και ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και του θηλασμού, έχουν ανάγκη την παραπάνω πρόσληψη σιδήρου αλλά και άλλων βασικών θρεπτικών στοιχείων. Ποια είναι αυτά τα θρεπτικά στοιχεία; Κατά βάση μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Β12, το ιώδιο, ο ψευδάργυρος, το φυλλικό οξύ αλλά και η βιταμίνη C.
Δείτε πιο κάτω τις καλοκαιρινές τροφές που καλό είναι να καταναλώνουν οι γυναίκες σύμφωνα με τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Καρύδια: Η συχνή κατανάλωση καρυδιών, εμποδίζει την εμφάνιση και εξάπλωση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες και επιπρόσθετα, συμβάλλει στην καλύτερη διαβίωση των γυναικών που ήδη έχουν προσβληθεί από αυτό, σύμφωνα με πληθώρα μελετών. Κι αυτό γιατί, περιέχουν πληθώρα φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών αλλά και πολυακόρεστων λιπαρών.