The Mediterranean Diet A Olive Oil 2

Τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

Ο όρος της Μεσογειακής διατροφής αφορά στο μοντέλο της υγιεινής διατροφής που ακολουθούν οι λαοί της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανικα κ.α.) Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά, ελαιόλαδο, ψωμί ολικής άλεσης και άλλα προϊόντα. Πολυάριθμες έχουν πραγματοποιηθεί, οι οποίες προβάλλουν τα θετικά οφέλη της και την επίδραση  της στην καλή υγεία και μακροζωία. Πιο συγκεκριμένα η μεσογειακή διατροφή βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, και διαβήτη.

Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία είναι τα εξής:

  • Προστασία ενάντια στον διαβήτη τύπου 2. Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες καθυστερούν την πέψη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποτρέπει την μεγάλη αύξηση των σακχάρων στο αίμα.
  • Προστασία ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας αποφεύγονται στην μεσογειακή δίαιτα. Επίσης προβλέπεται η κατανάλωση κόκκινου κρασιού αντί για άλλη πηγή αλκοόλ κάτι που φαίνεται να λειτουργεί προστατευτικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer. Ερευνητές υποθέτουν ότι η μεσογειακή διατροφή βελτιώνει την χοληστερόλη και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και γενικά την υγεία των αγγείων, και αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer ή άνοιας.
  • Προστατεύει από την νόσο του Παρκινσον, Σε μια δίαιτα που περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση( οξειδωτικό στρες) ο κίνδυνος εμφάνισης πάρκινσον μειώνεται στο μισό.
  • Αυξάνει την μακροβιότητα. Λόγω της μείωσης εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό αύξησης στο προσδόκιμο ζωής.

Πως θα υιοθετήσετε την μεσογειακή διατροφή:

  • Καταναλώστε πολλά λαχανικά: Δημιούργησε πολύχρωμες σαλάτες με διαφορετικά λαχανικά και χρησιμοποιείσαι σαν λιπαντική ουσία ελαιόλαδο, αβοκάντο ή φέτα.
  • Αλλάξτε τη σχέση σας με το κρέας: Το κόκκινο κρέας πρέπει να περιορίζεται σε κατανάλωση έως 1 φορά την εβδομάδα. Προτιμήστε την κατανάλωση κοτόπουλου ή γαλοπούλας και σε μικρές ποσότητες.
  • Τρώτε πάντα πρωινό: Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν τη βάση διατροφικής πυραμίδας και όταν καταναλώνονται το πρωί δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού για αρκετές ώρες.
  • Καταναλώνετε ψάρι 2 φορές την εβδομάδα. Ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο τόνος περιέχουν λιπαρά ω-3 τα οποία έχουν ευεργετικά οφέλη για την λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς.
  • Καταναλώνεται γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυρί γάλα και γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά. Η κατανάλωση τους σχετίζεται με μειωμένο σωματικό βάρος και λίπος.
  • Αυξήστε την δραστηριότητα σας. Η μεσογειακή διατροφή δεν αφορά μόνο στον τρόπο διατροφής αλλά και στην συστηματική σωματική δραστηριότητα .

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.