Pexels Julia Larson 6455933

5 κανόνες για σίγουρο αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα κάποιες φορές, ίσως φαντάζει στα μάτια σας  με μια μάχη και μάλιστα άνιση. Εν μέρει ίσως έχετε δίκιο, καθώς για να επιτευχθεί η αναμενόμενη απώλεια βάρους, θα πρέπει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και να πειθαρχήσουμε σε νέες διατροφικές επιλογές , προσπαθώντας να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο ζωής και διατροφής μας.

Όταν λοιπόν  το αδυνάτισμα, σας φαίνεται  σαν μια εξουθενωτική και κουραστική προσπάθεια, θυμηθείτε αυτούς τους 5 χρήσιμους κανόνες:

  1. Εντοπίστε τον πραγματικό λόγο της προσπάθειάς σας

Η στιγμή που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε δίαιτα, δεν είναι ποτέ τυχαία. Δεν είναι μόνο η αισθητική που οδηγεί έναν άνθρωπο να χάσει κάποια κιλά, πάντα υποβόσκει κι ένας βαθύτερος λόγος. Αυτή είναι η ουσία! Ο λόγος που υπάρχει πίσω από την προσπάθεια. Αυτό είναι το κίνητρό σας. Κρατήστε το καλά στο μυαλό σας και πορευτείτε με αυτό, κι η όλη διαδικασία θα είναι πιο εύκολη.

  1. Αναλάβετε την ευθύνη

Αν οι φίλοι σας ή ο σύντροφός σας ενδίδουν στα λιπαρά τρόφιμα και το τσιμπολόγημα , καλά κάνουν! Εσείς, μην μπείτε στον πειρασμό να ενδώσετε και να παρασυρθείτε καταναλώνοντας τις παχυντικές τροφές. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή κάνετε την παρασπονδία σας, μην νιώσετε ενοχές, αναλάβετε απλά την ευθύνη σας και συνεχίστε δυναμικότερα τη δίαιτά σας.

  1. Συνέπεια, συνέπεια, συνέπεια!

Οι αλλαγές στο σώμα σας, αλλά και στη ζυγαριά σας, θα γίνουν εμφανείς μόνο αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και συνεπείς στις υγιεινές σας συνήθειες. Το αδυνάτισμα, είμαι μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη αφοσίωση και προσοχή και γίνεται με αργά και σταθερά βήματα. Οι αλλαγές άλλωστε, δεν πραγματοποιούνται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά με υπομονή, επιμονή, πειθαρχία και συνέπεια!

  1. Φροντίστε να έχετε καθημερινό έλλειμμα θερμίδων

Για να μειώσουμε το σωματικό βάρος, βασική προϋπόθεση αποτελεί, στο καθημερινό μας διαιτολόγιο να υπάρχει μια σαφέστατη θερμιδική έλλειψη. Προσοχή όμως, μην ταυτίζετε την μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων με τη μείωση των θρεπτικών συστατικών. Επομένως, μην παραλείπετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, γιατί είναι απαραίτητα για την καλή σας υγεία.

  1. Συμβιβαστείτε

Όλοι γνωρίζουμε ότι, για να χαθούν τα κιλά πρέπει να κάνουμε μικρές θυσίες και να συμβιβαστούμε στα νέα δεδομένα. Για παράδειγμα, δείγμα συμβιβασμού μπορεί να θεωρηθεί και το αν θα πιείτε ένα ποτήρι κρασί μαζί με το γεύμα σας ή αν θα φάτε επιδόρπιο μετά από το γεύμα σας. Με αυτό τον τρόπο, και διατηρείτε την υγιεινή σας διατροφή και καταναλώνετε κάτι που σας αρέσει, γεγονός που σας βοηθά να νιώθετε ότι  δε στερείστε αγαπημένες γεύσεις.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.