Pou Voithaei To Nero Me Adeio Stomachi To Proi

Που βοηθάει το νερό με άδειο στομάχι το πρωί

Ξυπνάς το πρωί και αυτό που θες απεγνωσμένα, είναι ,μια ζεστή κούπα καφέ για να ξυπνήσεις όμορφα και να αδράξεις τη μέρα σου! Στάσου, περίμενε λίγο, πρώτα πιες ένα ποτήρι νερό! Πίστεψέ με δεν στο λέω τυχαία.

Όλοι γνωρίζουμε(είτε το τηρούμε είτε όχι) τη σημαντικότητα του να πίνει κανείς 6-8 ποτήρια τουλάχιστον καθημερινά. Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Εξηγώ λοιπόν γιατί:

 

Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οξύτητας του στομάχου

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συχνές καούρες, μια κατάσταση που οφείλεται συνήθως στα υψηλά ποσοστά οξέων στο στομάχι. Το στομάχι σας, είναι η κύρια πηγή υδροχλωρικού οξέος στο σώμα σας και το εκκρίνει όλο το βράδυ. Ένα άδειο λοιπόν στομάχι, χωρίς τροφές μέσα του να αραιώσουν το οξύ , είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει έντονη καούρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Πίνοντας νερό με το που ξυπνήσετε, είναι δυνατόν να μειώσετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας και να ανακουφίσετε τυχόν συμπτώματα καούρας.

Βοηθά να έχετε τακτική κίνηση του εντέρου

Το νερό είναι το υπ’αριθμόν ένα όπλο κατά της δυσκοιλιότητας. Επομένως, όταν πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε, κάθε πρωί, σας βοηθά αυτόματα στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου σας. Το σώμα σας συνδέεται άμεσα και εξαρτάται από  τις τακτικές συσπάσεις που συμβαίνουν στο παχύ και λεπτό σας έντερο, προκειμένου οι τροφές να απορροφηθούν ή  να αποβληθούν. Αυτές οι συσπάσεις εξαρτώνται από αυτό που είναι γνωστό ως γαστροκολικό αντανακλαστικό. Όταν γεμίζετε το στομάχι σας με φαγητό ή ποτό, το σώμα σας “ανιχνεύει” τις νέες ουσίες και στέλνει σήμα στο έντερο σας να προχωρήσει με την εκκένωση. Αυτό γίνεται μέσα από την κίνηση των εντέρων. Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτό, χρειάζεστε αρκετό νερό. Πιείτε άφθονο!

Ευκολία

Η καθημερινότητα μπορεί να έχει τόσο γρήγορους και έντονους  ρυθμούς, ώστε μερικές φορές να ξεχάσετε να πιείτε τα υγρά που χρειάζεστε ημερησίως, ακόμα και όταν διψάτε. Το  να πίνετε νερό μόνο μαζί με κάθε σας γεύμα δεν είναι βοηθητικό για τον οργανισμό σας, καθώς μπορεί να αποδυναμώσει τα πεπτικά υγρά και να διαταράξει την ισορροπία στο στομάχι σας, σύμφωνα με δρ Don Colbert, συγγραφέα του “Eat This Αnd Live”. Αυτός είναι ο λόγος που το να πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε είναι τόσο βασικό και θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια!. Το στομάχι σας είναι άδειο και έτσι το νερό δεν θα εμποδίσει την πέψη αλλά θα την βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Γενικά οφέλη

Το νερό είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή μας. Το σώμα μας και οι επιδόσεις του, εξαρτώνται από αυτό για κάθε χημική αντίδραση που πραγματοποιείται. Άλλωστε, είναι πασίγνωστό, ότι αντιστοιχεί σε περίπου 75% του συνολικού βάρους του σώματός μας. Δώστε στον εαυτό σας την ώθηση να λειτουργεί καλύτερα, δώστε του νερού, είναι πηγή ζωής!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.