Μάθε τα πάντα για τις ιδιότητες της ινδικής καρύδας
Οι ιδιότητες της ινδικής καρύδας είναι:
- Η καρύδα έχει πολλές χρήσεις καθώς το νερό, το γάλα, η ψίχα, η ζάχαρη και το λάδι της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς. Ανήκει στην κατηγορία των superfood λόγων τον πολυάριθμων ευεργετικών ιδιοτήτων στην υγεία.
- Έχει αντιοξειδωτική δράση, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία αλλά έχει και αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.
- Το νερό καρύδας περιέχει πολλά μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αποτελεί πολύ καλό ηλεκτρολύτη και είναι μια πολύ καλή επιλογή για ενυδάτωση κατά την άσκηση.
- Έχει φανεί ότι βοηθάει τόσο στην λειτουργία των νεφρών και απομακρύνει τις τοξίνες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κυτοκίνη προσφέρει αντιγηραντικές ιδιότητες.
- Μειώνει την αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει την κυκλοφορία.
- Χάρη στα ένζυμα που περιέχει βοηθά στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του μεταβολισμού.
- Είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα μέσης αλύσου ή τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (ΜCTs), τα οποία όταν τα τρώμε κατευθύνονται απευθείας στο συκώτι και μεταβολίζονται προκειμένου να παραχθεί ενέργεια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και στο αδυνάτισμα.
- Το λάδι καρύδας καλύτερη επιλογή από το βούτυρο στα γλυκά.
- Η καρύδα προκαλεί για περισσότερη ώρα κορεσμό μειώνοντας το αίσθημα της πείνας, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.
- Έχει φανεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, αυξάνοντας την ανοχή στην γλυκόζη.
- Τέλος σε έρευνα φάνηκε ότι η αγωγή με έλαιο καρύδας έχει προστατευτική δράση απέναντι σε ασθένειες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Επίσης σε άλλη έρευνα έδειξε ότι βελτίωσε τις λειτουργίες του εγκεφάλου σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.
Πως να την καταναλώσω: