Pexels Jessica Monte 1103242

Γιατί είναι καλύτερα να χάνετε βάρος αργά και σταθερά

Αν το βάρος σας ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς, κι αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να σας κουράζει, απλά εξετάστε προσεκτικότερα τα πιθανά λάθη που κάνετε στη διατροφή αλλά και τη σωματική σας δραστηριότητα. Η αυξομείωση του βάρους έχει να κάνει ξεκάθαρα με τις διατροφικές σας συνήθειες, τις οποίες θα πρέπει να μεταβάλετε, αρχικά για την υγεία σας κι επιπρόσθετα  για την απώλεια κιλών.

Για να χαθεί το βάρος λοιπόν με υγιεινό τρόπο, καλό είναι να χαθεί αργά και σταθερά και όχι με απότομες αλλαγές . Ο  αυστηρός περιορισμός των θερμίδων που προσλαμβάνετε καθημερινά από τις τροφές σας  ή ο αποκλεισμός  κατανάλωσης υδατανθράκων, θα φέρει σίγουρα πολύ γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα , όμως αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη πρακτική, καθώς δεν θα έχει διάρκεια γιατί με την αποφυγή τροφών ή ομάδων τροφίμων,  το μόνο που καταφέρετε είναι όταν σταματήσετε τον αποκλεισμό τους, τα κιλά να επανέλθουν με τον ίδιο ή και γρηγορότερο τρόπο. Οπότε αν θέλετε να επιτύχετε τη διάρκεια , καλό είναι στοχεύσετε στη σταδιακή απώλεια που μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, όμως είναι σίγουρα πιο υγιεινή  και πιο «μόνιμη» επιλογή.

Πολύ βασικό κομμάτι για να επιτευχθεί αλλά και να συντηρηθεί η όλη προσπάθεια της απώλειας, είναι η αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες αλλά και τη διατροφική σας συμπεριφορά έναντι στο φαγητό. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα επιτευχθεί μέσα σε λίγες μέρες, θέλει χρόνο, κόπο, υπομονή και επιμονή.

Ένας τρόπος για παράδειγμα να αδυνατίσετε, είναι αρχικά η  παρατήρηση  του διατροφικού  σας μοτίβου. Μήπως τρώτε όταν  έχετε άγχος ή είστε νευρικοί, όταν είστε στενοχωρημένοι ή  όταν βαριέστε; Αυτό θα πρέπει να αλλάξει καθώς αποτελεί συναισθηματική πείνα και όχι ρεαλιστική. Εδώ είναι που πρέπει να προσπαθήσετε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και έπειτα να καταναλώσετε φαγητό. Δεν είναι κάτι απλό, ούτε κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Επιπρόσθετα, για να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά, είναι πολύ σημαντικό να θέσετε ρεαλιστικούς και εφαρμόσιμους στόχους. Το σωστό αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία, η οποία απαιτεί χρόνο.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να αδυνατίσετε συνδυάζοντας με τη διατροφή σας και τη γυμναστική και τώρα τρέχετε ένα χιλιόμετρο  3-4 φορές την εβδομάδα , το επόμενο βήμα δεν είναι καθημερινά να τρέχετε 5 χιλιόμετρα. Η αλλαγή πρέπει να είναι σταδιακή. Τι εννοούμε;  Τις 2 από τις 4 μέρες, κάντε τα χιλιόμετρα 2 και σιγά- σιγά αυξήστε τα. Δώστε χρόνο στο σώμα σας να υιοθετήσει τη νέα αυτή συμπεριφορά.

Κι αφού καταφέρνετε ένα στόχο, θέστε κάποιον άλλο. Όσο περισσότερο θέτετε στόχους και τους πετυχαίνετε, τόσο περισσότερο δυνατοί  θα αισθάνεστε και αποζητάτε περισσότερες προκλήσεις. Αν δε, παρακολουθείτε και συστηματικά τις διατροφικές σας συνήθειες αλλά και τις αλλαγές που έχετε καταφέρει, θα πεισμώνετε περισσότερο!

Συνοψίζοντας, η διαδικασία απώλειας κιλών, δεν επαφίεται μόνο στην μείωση των θερμίδων και την ενασχόληση με τη γυμναστική, αλλά κυρίως στην αλλαγή της νοοτροπίας και σκέψης σας απέναντι στο φαγητό! Δημιουργήστε την καλύτερη σας εκδοχή, αργά και σταθερά, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.