Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί δεν χάνουν βάρος ενώ προσπαθούν. Κανείς δεν αμφισβητεί την προσπάθεια τους, ωστόσο πιθανώς να «το χάνουν» στα σημεία. Μπορεί μικρές λεπτομέρειες που δύσκολα γίνονται αντιληπτές να οδηγούν τελικά σε μία στασιμότητα ή ακόμα και σε πρόσληψη βάρους!!

  1. Αρχικά πρέπει να διευκρινιστεί ότι το βάρος μας επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους. Μια κατακράτηση υγρών λόγω αυξημένης πρόσληψης αλατιού, ένα φούσκωμα, μια δυσκοιλιότητα ή ορμονικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν το βάρος και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα να μην παρατηρήσουμε στη ζυγαριά την επιθυμητή ένδειξη. Παρόλα αυτά, η διαδικασία απώλειας λίπους μπορεί να συνεχίζεται κανονικά και μόλις ρυθμιστούν οι παραπάνω παράγοντες να δούμε το αποτέλεσμα που περιμένουμε!
  2. Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι υποεκτιμούν τις μερίδες που καταναλώνουν. Στην παγίδα πέφτουν συχνά άτομα που τρέφονται κατά τα άλλα υγιεινά, ωστόσο οι ποσότητες που καταναλώνουν είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν πραγματικά ανάγκη. Για παράδειγμα μια σαλάτα με τυριά, ξηρούς καρπούς και κάποιο dressing  ή ένα γιαούρτι με ταχίνι, μέλι, ξηρούς, καρπούς και δημητριακά ολικής άλεσης είναι εξαιρετικές επιλογές από θέμα θρεπτικών συστατικών. Παρόλα αυτά έχουν αυξημένες θερμίδες… Προφανώς και μπορούν να αποτελέσουν επιλογές σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ! Αρκεί στο σύνολο της ημέρας οι θερμίδες που καίει το άτομο να είναι περισσότερες από αυτές που προσλαμβάνει.
  3. Ένας άλλος λόγος που το άτομο μπορεί να μην χάνει βάρος είναι «τα λάθη του παρελθόντος». Μπορεί να έχει ακολουθήσει παλαιότερα κάποιες ανορθόδοξες δίαιτες και να έχασε βάρος με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από το συνιστώμενο (0,5-1,0 κιλό/βδομάδα). Ως αποτέλεσμα, εκτός από λίπος έχασε και μεγάλο ποσοστό της μυϊκής του μάζας. Μια σημαντική μείωση της μυϊκής μάζας έχει αναπόφευκτα ρίξει και το βασικό του μεταβολισμό.  Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει λύση! Η ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινότητα του ατόμου με σταδιακή αύξηση της έντασης και της διάρκειας είναι ικανή να αναδομήσει το μυϊκό ιστό και άρα να βελτιώσει τις καύσεις του ατόμου.
  4. Από την άλλη, μπορεί όντως κάποιος να προσέχει τις θερμίδες που τρώει, όχι όμως και τις θερμίδες που πίνει! Η κατανάλωση αναψυκτικών και χυμών με ζάχαρη φορτώνουν το άτομο με επιπλέον θερμίδες που συχνά τις αμελεί αφού δεν προσφέρουν τον ανάλογο κορεσμό. Πηγή πολλών θερμίδων αποτελεί και το αλκοόλ, ιδίως αν σε αυτό προστεθεί και κάποιος χυμός ή αναψυκτικό. Μιλάμε φυσικά για τις λεγόμενες «κενές θερμίδες», οι οποίες ενώ ανεβάζουν το θερμιδικό περιεχόμενο, δεν εφοδιάζουν σχεδόν καθόλου το άτομο με θρεπτικά συστατικά.
  5. Μια ακόμη πιθανή αιτία που «μπλοκάρει» την προσπάθεια απώλειας βάρους είναι η λανθασμένη ερμηνεία των διατροφικών ετικετών. Για παράδειγμα το ότι μια σοκολάτα περιέχει stevia δεν σημαίνει απαραίτητα το ότι είναι και χαμηλή σε θερμίδες. Μπορεί να περιέχει αρκετά λιπαρά. Ακόμη το ότι κάποια μπισκότα περιέχουν βρώμη δε σημαίνει ότι είναι θρεπτικά ή ολιγοθερμιδικά… Μάλλον το αντίθετο! Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγνωση των ετικετών για να θεωρήσουμε κάποιο προϊόν υγιεινό ή χαμηλό σε θερμίδες!

Συνεπώς, προτού απογοητευτείτε, θεωρώντας ότι ο οργανισμός σας δε συνεργάζεται, ελέγξτε μήπως ευθύνεται κάποιος από τους παραπάνω λόγους.  Η προσήλωση στους στόχους σας και η προσοχή σε κάποιες μικρές, αλλά ταυτόχρονα σημαντικές λεπτομέρειες, θα οδηγήσει τελικά στην επιθυμητή απώλεια βάρους!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4