Pexels Karolina Grabowska 4198714

7 πολύτιμα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας

Αρχικά, να πούμε ότι τα οφέλη του κουρκουμά είναι αρκετά. Είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη, η οποία κουρκούμη είναι βασικό συστατικό στο μπαχαρικό κάρυ. Ο κουρκουμάς έχει μια πικρή και ζεστή γεύση, περιέχει την κουρκουμίνη( χημική ουσία κίτρινου χρώματος), χρησιμοποιείται κυρίως για να δώσει γεύση αλλά και χρώμα σε τυριά, βούτυρα, μουστάρδες και κάρυ και η χρήση του είναι πιο εντατική στην ασιατική κουζίνα. Επίσης, η ρίζα του, χρησιμοποιείται και στην ιατρική.

   Ο κουρκουμάς έχει πάρα πολλά οφέλη στην υγεία μας και τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στην  αντιοξειδωτική κουρκουμίνη, η οποία ευθύνεται για το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Η κουρκουμίνη όμως απορροφάται σε μικρό ποσοστό από τον οργανισμό μας. Τι πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε την απορρόφησή της; Απλά προσθέτοντας στα φαγητά μας πιπέρι, γιατί η πιπερίνη που περιέχει  βοηθάει την απορρόφηση της κουρκουμίνης σε ποσοστό 100%.

Αν κάποιος αναζητήσει στο Internet ή σε κάποιο βιβλίο τα οφέλη του κουρκουμά, θα βρει άπειρα. Πιο κάτω θα σας παραθέσουμε 7 βασικά για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και να πειστείτε ότι αξίζει να υπάρχει στο ράφι σας:

  1. Έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου, καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα(ειδικότερα του πεπτικού μας συστήματος) και ότι προλαμβάνει τυχόν μεταστάσεις του.
  1. Βοηθά την αύξηση των επιπέδων  της ορμόνης BDNF στον οργανισμό μας η οποία μας προστατεύει από εγκεφαλικές αλλά και  νευρολογικές παθήσεις όπως η άνοια και το  Aλτσχάιμερ και άνοια, ενισχύοντας σημαντικά τη μνήμη μας, αλλά και από τη μάστιγα της εποχής μας: την κατάθλιψη.
  1. Η  κουρκουμίνη αναστέλλει την παραγωγή πολλαπλών ουσιών που συμμετέχουν στη φλεγμονώδη αντίδραση, δηλαδή με άλλα λόγια, ενισχύει  τη δράση του οργανισμού μας εναντίον  των παθογόνων βακτηρίων που προσπαθούν να του επιτεθούν.
  1. Σημαντικό χαρακτηριστικό της κουρκουμίνης επίσης, είναι ότι λειτουργεί ως λιποδιαλύτης και αυτό εντείνεται περισσότερο  όταν μπαίνει σε λιπαρά φαγητά. Επιπρόσθετα, καταπολεμά το φούσκωμα.
  1. Ακόμη, πολύ βασικό (για τις γυναίκες κυρίως) είναι ότι χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μάσκες προσώπου με δράση κατά της ερυθρότητας του προσώπου αλλά και κατά της ακμής. Για παράδειγμα, μια πολύ εύκολη συνταγή είναι: αναμείξτε 1 κ .γ. μέλι, 1 κ.γ. λάδι καρύδας και 1 κ.γ. κουρκουμά, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας , αφήστε να δράσει  για 20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε και δείτε τη διαφορά.
  1. Πολύ σημαντική επίσης, είναι η δράση του ενάντια στις εντερικές διαταραχές, κατά του σακχαρώδους διαβήτη και παράλληλα η συμβολή του στη μείωση των συμπτωμάτων  της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
  1. Ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την αποκατάσταση των τραυμάτων, καθώς επιταχύνει την επούλωση των πληγών μας .

Αυτές λοιπόν ήταν κάποιες από τις ιδιότητες του κουρκουμά. Τι λέτε; Δεν αξίζει να τον δοκιμάσετε;

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.