Οι σπόροι Chia είναι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι από το φυτό Salvia hispanica. Είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για τον εγκέφαλό. Μάλιστα, η λέξη «chia» είναι η αρχαία λέξη των Μάγια που σημαίνει «δύναμη». Παρά την αρχαία ιστορία τους ως βασικό στοιχείο διατροφής, οι σπόροι chia αναγνωρίστηκαν ως υπερσύγχρονη σούπερ τροφή μόλις τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η λέξη «chia» είναι η αρχαία λέξη των Μάγια που σημαίνει «δύναμη». Παρά την αρχαία ιστορία τους ως βασικό στοιχείο διατροφής, οι σπόροι chia αναγνωρίστηκαν ως υπερσύγχρονη σούπερ τροφή μόλις τα τελευταία χρόνια.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε Ω3 λιπαρά οξέα, καταπολεμούν τη χρόνια φλεγμονή και έχουν συνδεθεί με βελτίωση σε καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα. Επίσης, τα Ω λιπαρά οξέα έχουν συσχετιστεί με την καλή υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Οι σπόροι chia αποτελούν, επίσης, μια πολύ καλή τροφή για τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς συμβάλλουν στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Επίσης είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των ευαίσθητων λιπαρών που περιέχουν. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα δυσκοιλιότητας αλλά και να καθαρίσει τη πεπτική οδό. Καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα και καθαρίζοντας το έντερο, μειώνεται και η πιθανότητα φλεγμονής των τυχών εκκολπωμάτων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκκολπωματίτιδα.

Οι σπόροι Chia έχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας ανά γραμμάριο, αποτελούνται κατά 14% από πρωτεΐνη, η οποία είναι πολύ υψηλής ποιότητας σε σύγκριση με τα περισσότερα φυτά. Η πρωτεΐνη είναι το πιο φιλικό για την απώλεια βάρους μακροθρεπτικό συστατικό και μπορεί να μειώσει δραστικά την όρεξη την πείνα.

Δείτε πώς μπορείτε να τους εντάξετε στη διατροφή σας:

  • Πασπαλίστε με σπόρους chia το γιαούρτι σας, τα δημητριακά ή την κρέμα βρώμης.
  • Προσθέστε σπόρους chia σε σούπες για να πήξουν.
  • Προσθέστε τους σε όσπρια (π.χ. στις φακές).
  • Για ένα υγιεινό σνακ ή ελαφρύ γεύμα ανακατέψτε σπόρους chia με τυρί cottage.
  • Πασπαλίστε τη σαλάτα σας.
  • Ανακατέψτε σπόρους chia σε πατατοσαλάτες ή κρύες σαλάτες ζυμαρικών.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.