Pexels Klaus Nielsen 6294192

5 πηγές πρωτεϊνης που συχνά αγνοούμε

Ακούμε πρέπει να τρώτε πηγές πρωτεϊνης, κι αμέσως το μυαλό μας πάει στο κρέας. Καλό το κρέας, δε λέμε, μας παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειαζόμαστε καθημερινά. Όμως, καλό είναι να μην καταναλώνουμε καθημερινά και να βρούμε εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνης! Τι δεν υπάρχουν; Κι όμως, για ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

Βραστά αυγά. Ένα βραστό αυγό έχει  σίδηρο, ψευδάργυρο, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, Ω3 λιπαρά, και  βιταμίνη Β12 και D, καθώς και ένα πολύ μικρό  αρνητικό αντίκτυπο στη χοληστερόλη. Ιδανικά, συνδυάστε βραστά αυγά  με ντοματίνια, σπανάκι, κινόα, ή και λιωμένο αβοκάντο και θα δημιουργήσετε απλά και γρήγορα  ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.

Γιαούρτι. Το  ελληνικό γιαούρτι αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πηγές πρωτεΐνης, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει σε καθημερινή βάση στη διατροφή μας. Οι ξένοι τα τιμούν δεόντως, αρά εμείς που τα έχουμε και πιο προσβάσιμα, καλό θα είναι να τους δώσουμε περισσότερη προσοχή καθώς τα οφέλη τους είναι τεράστια στην υγεία μας. Μπορείτε να  το καταναλώσετε με αλατοπίπερο, ξύδι και σκόρδο  ή και άλλα αγαπημένα λαχανικά για να απολαύστε την αλμυρή του εκδοχή, ή να προσθέσετε κανέλα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή και φρούτα και να έχετε ένα πολύ γρήγορο και θρεπτικό γλυκό επιδόρπιο!

Φακές. Ένα φλιτζάνι  φακές, μας προσφέρει  16 γραμμάρια φυτικές ίνες, 18 γραμμάρια πρωτεΐνης,  αντιοξειδωτικά,  ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες. Μπορείτε να τις απολαύσετε ως σούπα βελουτέ ως μια πιο χειμωνιάτικη επιλογή ή προσθέστε  στις φακές  λίγη μουστάρδα, ρίγανη και σος βινεγκρέτ από βαλσαμικό και  να τις απολαύσετε ως σαλάτα. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε  κρεμμυδάκι, αβοκάντο ή και άνηθο και να απολαύσετε μια  ακόμη νόστιμη εκδοχή  κρύας σαλάτας!

Μπιφτέκια από αρακά. Μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια όχι μόνο από αρακά, αλλά και από  φακές, ρεβίθια ή και φασόλια ή και από διάφορα άλλα  λαχανικά. Τι πετυχαίνετε με αυτό;  Προσλαμβάνετε μεγάλη ποσότητα φυτικής πρωτεϊνης και με τη συνοδεία ντομάτας, αβοκάντο σε σαλάτα, αλλά και μιας φέτας ψωμιού, έχετε ένα πλήρες και υγιεινό φυτικής προέλευσης  πρωτεϊνούχο γεύμα.

Φασόλια. Ένα φλιτζάνι  με φασόλια, σας χαρίζει  12 γραμμάρια φυτικές ίνες αλλά και  αντίστοιχης πρωτεΐνη. Αν δε, τα συνδυάστε με λίγη σάλτσα πέστο και μπρόκολο στον ατμό, τα οφέλη για τον οργανισμό σας θα είναι αναρίθμητα!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4