Κρύο και βροχή: 4 τροφές που καταπολεμούν μικρόβια και ιούς

Το κρύο, η βροχή και οι χαμηλές θερμοκρασίες που χαρακτηρίζουν τη χειμερινή περίοδο, είναι πολύ εύκολο να κολλήσουμε μικρόβια και ιούς, ειδικά αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν λειτουργεί και τόσο εύρυθμα! Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε επομένως, είναι να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον οργανισμό μας για να βγούμε νικητές από τα δεινά του χειμώνα και των επερχόμενων ιώσεων που ταλανίζουν πολύ κόσμο.

Παρακάτω,  σας έχουμε 4 τροφές που καταπολεμούν μικρόβια και ιούς και αν θέλετε να προλάβετε πιθανές ιώσεις, καλό είναι να τις εντάξετε σίγουρα στη διατροφή σας:

4 τροφές που δρουν ενάντια σε  ιούς και μικρόβια:

 • Σκόρδο
  Το  φρέσκο σκόρδο ( είτε ψιλοκομμένο είτε λιωμένο)  περιέχει μια ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή  ουσία που ονομάζεται αλλικίνη. Επομένως, θεωρείται σημαντικός παράγοντας ενάντια στους πιθανούς ιούς και μικρόβια που απειλούν τον οργανισμό μας.
 • Brazil nuts
  Τα  brazil nuts είναι πολύ καλή πηγή σεληνίου. Το σελήνιο είναι το μεταλλικό στοιχείο που ελαττώνει τα συμπτώματα κρυολογήματος. Ένα πακέτο  για παράδειγμα, περιέχει παραπάνω από την απαραίτητη για τον οργανισμό μας ποσότητα σεληνίου και έχει  3 γραμμάρια λιπαρά μόνο και  33 θερμίδες!
 • Κόκκινη πιπεριά
  Οι πιπεριές φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Για παράδειγμα ένα  φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές περιέχει  190 mg βιταμίνης C (δηλαδή τη διπλάσια ενός πορτοκαλιού)και αυξάνει την παραγωγή των λευκών κυττάρων που δρουν ενάντια στα επικίνδυνα για τον οργανισμό μας μικρόβια.
 • Μανιτάρια
  Τα μανιτάρια, παρόλο που είναι παρεξηγημένη τροφή, τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στη διατροφή μας. Μερικές  ποικιλίες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές(  τα maitake, reishi και shitake) ,καθώς περιέχουν σύμπλοκα σακχάρων – ισχυρά πολυσακχαρίδια , τα οποία αυξάνουν κατά πολύ τα επίπεδα παραγωγής  των λευκών κυττάρων , τα οποία λευκά κύτταρα  φημίζονται για την ισχυρή δράση ενάντια σε πιθανές μολύνσεις.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.