Ενεργειακό ισοζύγιο ονομάζουμε την κατάσταση στην οποία το άτομο προσλαμβάνει όσες ακριβώς θερμίδες χάνει από τη διατροφή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βάρος του να παραμείνει σταθερό .Ο άνθρωπος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην καθημερινότητά του, καταναλώνει τρόφιμα  με την απαραίτητη ενέργεια  ,αυτά τα τρόφιμα τα μετράμε με θερμίδες.

Το ενεργειακό ισοζύγιο μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό .Όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνει ο  οργανισμός είναι  περισσότερες από αυτές που “καίει”, το ενεργειακό ισοζύγιο είναι θετικό .Έτσι το σωματικό μας βάρος αρχίζει να αυξάνεται ,σε αντίθεση με το αρνητικό ισοζύγιο που χάνουμε βάρος ,αφού οι θερμίδες που καταναλώνουμε είναι λιγότερες από αυτές που καίμε.

Το σημαντικό είναι  οι θερμίδες τις οποίες παίρνουμε, να είναι από θρεπτικά συστατικά τα οποία θα συμβάλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Αν για πχ  οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει ένα άτομο είναι  1800,αν  τις παίρνει  από πατατάκια και γλυκά θα είναι τελείως διαφορετικό από το να τις πάρει από υγιεινό φαγητό ,φρούτα και λαχανικά .Οι ετικέτες  των τροφίμων μας βοηθούν αρκετά στο να μην λαμβάνουμε συστατικά που δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας  (λίπη, χρωστικές ουσίες ,συντηρητικές ουσίες ,βελτιωτικά γεύσης ,γλυκαντικές  ύλες κ.α)αλλά και να βλέπουμε τα συστατικά του σε θερμίδες ανά 100γρ.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.