5 Ygieina Metaproponitika Snak

5 υγιεινά μεταπροπονητικά σνακ

Αν γυμνάζεστε εντατικά, λογικά θα γνωρίζετε ότι έπειτα από μια έντονη προπόνηση, το σώμα σας για να επαναφέρει τα ενεργειακά του αποθέματα αλλά και για να αποκατασταθούν οι μύες σας, χρειάζεστε απαραίτητα και κατάλληλα σνακ που θα βοηθήσουν τη διαδικασία αυτή.

Όταν μάλιστα κάνετε αναερόβια άσκηση, χρειάζεστε απαραίτητα ένα σνακ που θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε το χαμένο γλυκογόνο  και που παράλληλα θα συμβάλλει στη μυϊκή σας ανάπτυξη, κάνοντάς σας με αυτό τον τρόπο να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει.

Ποιο είναι όμως αυτό το σνακ και πόση ώρες μετά την προπόνηση πρέπει να το φάω για να έχω καλύτερα αποτελέσματα;

Η ιδανικότερη επιλογή μεταπροπονητικού σνακ, είναι εκείνο που έχει την απαραίτητη αναλογία πρωτεϊνών και υδατανθράκων για να επαναφέρει τον οργανισμό σας και καλό είναι να καταναλωθεί  μισή με μία ώρα έπειτα από τη γυμναστική σας,  για να επωφεληθείτε τα μέγιστα!

Πιο κάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε 5 υγιεινά και θρεπτικά σνακ, τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε μετά την προπόνηση και να επωφεληθείτε πολλαπλά:

Αυγά: Κατά τη διάρκεια της προπόνησης χάνεται μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνης αλλά και γλυκογόνου του οργανισμού μας. Ένας απλός, εύκολος, γρήγορος  και συνάμα πλήρης τρόπος να αναπληρώσουμε την απώλειας αυτή, είναι η κατανάλωση αυγών, τα οποία περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τη μυϊκή αποκατάστασή του οργανισμού μας.  Αν δε,τα καταναλώσετε συνδυαστικά με  ψωμί ολικής άλεσης, τότε μέσω των υδατανθράκων που περιέχει  το ψωμί, θα πετύχετε και την αναπλήρωση του χαμένου γλυκογόνου.

Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες αποτελούν εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, κάτι που τις κάνει να συμβάλλουν δραστικά στο σωστό ανεφοδιασμό του οργανισμού μας, έπειτα από μια κουραστική προπόνηση, αλλά παράλληλα βοηθούν και το  σώμα μας  να ανακάμψει μετά την άσκηση. Αν πάλι δεν ανεφοδιάσετε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα καύσιμα για να επανέλθει, τότε είναι πολύ πιθανό κατά τις επόμενες επισκέψεις σας στο γυμναστήριο να νιώθετε μια έντονη κόπωση και αυτό κατ’ επέκταση να σας κάνει να μην είστε πιστοί και συνεπείς στην καθημερινή σας σωματική δραστηριότητα.

Γιαούρτι με μούρα: Ο συνδυασμός γιαουρτιού με ένα φρούτο (και ιδίως τα μούρα που είναι τόσο ευεργετικά για την υγεία μας), συμβάλλει δραστικά στη μυϊκή μας αποκατάσταση. Τα μούρα μάλιστα επειδή είναι εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, έχουν την ικανότητα να  μας παρέχουν άμεση αύξηση ενέργειας, να καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα, να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, να βελτιώνουν την αναπλήρωση γλυκογόνου του οργανισμού μας  αλλά και να ρυθμίζουν τις ορμόνες μας.

Πράσινο τσάι: Για να ενυδατωθείτε επαρκώς μετά την προπόνησή σας, συστήνεται η κατανάλωση υγρών και συγκεκριμένα νερού. Αν βαρεθήκατε το πολύ νερό, μπορείτε εναλλακτικά να πιείτε πράσινο τσάι, το οποίο αποτελεί επίσης ιδανικό τρόπο να πάρετε περισσότερη ενέργεια, να τονωθείτε, να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να κάψει επιπλέον λίπος αλλά και να καταπολεμήσετε την εμφάνιση ελεύθερων ριζών.

Λαχανικά, χούμους και ριζογκοφρέτες: Ο συνδυασμός λαχανικών, χούμους και ριζογκοφρέτων  είναι ένα πολύ θρεπτικό μεταπροπονητικό γεύμα. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι από το χούμους που παρασκευάζεται από ρεβίθια, λαμβάνουμε την απαραίτητη πρωτεϊνη που θα μας βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών μας και ότι από τα λαχανικά και τις ριζογκοφρέτες θα λάβουμε τους απαραίτητους υδατάνθρακες, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι με το συνδυασμό αυτό, θα έχουμε το ιδανικότερο γεύμα που χρειαζόμαστε έπειτα από μια επίπονη προπόνηση.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.