Τοφού
Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλές νέες τροφές για τις οποίες δεν ξέρουμε τίποτα για τη θρεπτική τους αξία κ όμως εισβάλλουν στη ζωή μας καθώς γίνονται τάση .Μία από αυτές τις τροφές είναι το πλέον γνωστό τοφού.
Το τοφού, αρκετά δημοφιλές στις χώρες της Άπω Ανατολής, είναι ένα προϊόν που παράγεται από γάλα σόγιας και κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί . Καταναλώνεται από χορτοφάγους και vegans καθώς έχει αρκετή πρωτεΐνη. Μόλις 123 θερμίδες τα 100γρ., πρωτεϊνη, αμινοξέα ,μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα είναι ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή καθώς καλύπτει το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ασβέστιο .Μαζί με τα ισοφλαβονοειδή , το σελήνιο ,τον σίδηρο και τον ψευδάργυρο η μερίδα των 75γρ. περιέχει το 64% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού στα παραπάνω συστατικά!
Πως όμως το τρως το τοφού αφού δεν έχει γεύση ? Μπορούμε απλά να το τσιγαρίσουμε σε στ1κς λάδι με μυρωδικά, λαχανικά, πιπέρι και πάπρικα και να το προσθέσουμε στα ζυμαρικά μας , σε σαλάτα κινόα ή και με μανιτάρια. Θα το βρείτε πιο εύκολα απ όσο πιστεύετε καθώς πλέον υπάρχει στα σουπερ μάρκετ αλλά και στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, σε τιμές φυσιολογικές.