Τα οφέλη της γλυκοπατάτας
Τα οφέλη της γλυκοπατάτας είναι:
- Περιέχουν βιταμίνη D την όποια προσλαμβάνουμε κυρίως από τον ήλιο. Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας, στην υγεία των οστών, στα νεύρα, στο δέρμα, στην καρδιά, στα δόντια και υποστηρίζει το θυρεοειδή αδένα.
- Βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση σακχάρου στο αίμα. Διότι είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έτσι επιβραδύνουν την απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα.
- Αποτελεί εξαιρετική πηγή της βιταμίνης Β6 που βοηθά στη μείωση του χημικού ομοκυστεΐνη στο σώμα μας. Η ομοκυστεΐνη συσχετίζεται με εκφυλιστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης των καρδιακών προσβολών.
- Οι γλυκοπατάτες κάνουν καλό στην καρδιά λόγω της περιεκτικότητας σε κάλιο και βιταμίνης Β6 – δύο συστατικά που βοηθούν στην υγεία της καρδιάς. Το Κάλιο βοηθά στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
- Περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C η οποία πέρα από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία των οστών και των δοντιών, την πέψη και τον σχηματισμό των κυττάρων του αίματος.
- Θεωρείται αντιγηραντική, καθώς παράγει κολλαγόνο και βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητα του δέρματος.
- Η κουερσετίνη που περιέχει είναι ένα σημαντικό διαιτητικό φλαβονοειδές με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης.
- Περιέχουν σίδηρο ο οποίος συμβάλει στην παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων.
- Εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση του στρες. Το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για την υγεία του νευρικού συστήματος, υγιείς αρτηρίες, αίμα και οστά.
- Το έντονο πορτοκαλί χρώμα τους, δείχνει την υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, όπως το βήτα-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή. Τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της όρασής αλλά και την υγεία του δέρματος.