Pexels Cup Of Couple 7656592

Περίοδος Νηστείας:Πως θα νηστέψετε γλιτώνοντας τα παραπανίσια κιλά;

Η διαδικασία  της νηστείας αποτελεί παραδοσιακό «έθιμο», προερχόμενο από τη θρησκεία μας και επιτάσσει αποχή από συγκεκριμένες τροφές και ομάδες τροφίμων. Η όλη αυτή τακτική από πίσω της κρύβει ένα βαθύτερο νόημα, καθώς εξαγνίζεται το πνεύμα και το μυαλό των πιστών αλλά επίσης καθαρίζει και  ο οργανισμός μας από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί από τυχόν ανθυγιεινές συνήθειες αλλά και εσκεμμένες κρεπάλες.

Σύμφωνα με ειδικούς  ερευνητές που έχουν μελετήσει την αντίδραση του οργανισμού μας κατά τη διάρκεια της νηστείας αλλά και μετά από αυτή, υποστηρίζουν πως έχει  εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας. Όμως, οι επόμενες 40 ημέρες είναι πιο κρίσιμες, καθώς είναι πολύ πιθανό να μας οδηγήσουν σε ανθυγιεινές συνήθειες που θα μας επιβαρύνουν με ανεπιθύμητα κιλά. Όπως γνωρίζουμε όλοι, τα Σαρακοστιανά εδέσματα είναι πολύ λαχταριστά  αλλά σίγουρα υστερούν σε πληρότητα, καθώς δεν είναι τόσο χορταστικά. Κι αυτό με τη σειρά του μας οδηγεί σε άτακτο τσιμπολόγημα για να ξεγελάσουμε την πείνα μας .

Τι να κάνουμε λοιπόν για να μην πέσουμε στην παγίδα του να ανέβει ο δείκτης της ζυγαριάς, λίγο πριν το καλοκαίρι; Δείτε λοιπόν παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά σας και κατά την περίοδο της σαρακοστής αλλά και τη μετασαρακοστιανή περίοδο.  Θυμηθείτε: Έρχεται καλοκαίρι!

– Μην ξεχνάτε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός για να καλύπτει υγιεινά τις ημερήσιες ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, έχει ανάγκη  τουλάχιστον 5 γεύματα. Την περίοδο της νηστείας είναι πολύ δύσκολο να είμαστε συνεπείς σε αυτά τα γεύματα, καθώς πεινάμε διαρκώς, Μια ιδανική πρακτική που συστήνεται εδώ είναι να επιλέγουμε σνακ με λίγες θερμίδες όπως φρούτα ή λαχανικά ή και σπιτικά ροφήματα με καρυκεύματα. Κάπως έτσι θα ξεγελάσουμε υγιεινά και θρεπτικά την πείνα μας μέχρι το επόμενο γεύμα.

– Τα παξιμάδια και το ψωμί είναι ένας πολύ γρήγορος και οικονομικός τρόπος να ξεγελάσουμε  την πεινά μας, όμως, μπορεί εύκολα να προκαλέσει αύξηση του σωματικού μας βάρους και μάλιστα χωρίς να προλάβουμε να το καταλάβουμε. Επομένως, για να νιώθετε πληρότητα στα γεύματά σας, συνοδεύστε τα με μια φέτα ψωμί ή ένα παξιμάδι. Κι επίσης, όχι βούτες στο λάδι, αυτό κι αν παχαίνει!

– Το ελαιόλαδο, είναι βασικό  συστατικό  της νηστείας και δεν λείπει από κανένα Σαρακοστιανό πιάτο. Είναι εξαιρετική  πηγή θρεπτικών συστατικών κα βιταμινών και είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη που χαρίζει στον οργανισμό μας. Όμως, βασικό είναι να μην ξεφεύγουμε, καθώς έχει πολλές θερμίδες! Ιδανική ποσότητα είναι 2 κουταλιές που έχουν περίπου 100 θερμίδες.

– Ο χαλβάς είναι αναπόσπαστο τρόφιμο και δε λείπει από το τραπέζι της Σαρακοστής. Επειδή όμως έχει πάρα πολλές θερμίδες, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται αυστηρά με μέτρο! Είναι πλούσιος σε ασβέστιο,  μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και  φώσφορο, όμως δεν είναι όμως τόσο «αθώο» γλυκό . Η υψηλή θερμιδική του αξία, τον καθιστά ακατάλληλο για κάποιον θέλει να προσέξει τη διατροφή και τη σιλουέτα του.

– Μπορεί οι τροφές που επιτάσσει  η Σαρακοστιανή διατροφή να είναι υγιεινές και θρεπτικές για τον οργανισμό μας, όμως είναι απαραίτητο να προσέχουμε ιδιαίτερα τις ποσότητες των τροφών που καταναλώνουμε. Όταν προσλαμβάνουμε παραπάνω θερμίδες από όσες μπορούμε να κάψουμε σε καθημερινή βάση, αυτό το περίσσευμα αποθηκεύεται στο σώμα μας και μετατρέπεται σε λίπος.  Νηστέψτε, φάτε όμως ικανοποιητικά έχοντας πάντα κατά νου ότι «παν μέτρον άριστον»!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.