Echei Telika Noima I Apotoxinosi

Έχει τελικά νόημα η αποτοξίνωση;

Όλοι μας στην προσπάθεια να χάσουμε τα περιττά μας κιλά, έχουμε μπει ανά διαστήματα στη διαδικασία να απομακρύνουμε από τον οργανισμό μας τις περιττές τοξίνες ( με τη διαδικασία της αποτοξίνωσης), καταναλώνοντας μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα ή συγκεκριμένα ροφήματα. Πιο συγκεκριμένα, κυρίαρχο ρόλο στκοιές  αποτοξινώσεις, έχουν οι στερητικές ή οι μονοφαγικές   δίαιτες, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει από το πρωί ως το βράδυ να τρώμε το ίδιο τρόφιμο ή να το «ρίξουμε»  στις σούπες (δίαιτα της ντοματόσουπας ή της λαχανόσουπας κτλ). Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή λέγεται ότι βοηθούν τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες και να προκληθεί  αυτό τον τρόπο απώλεια βάρους και μάλιστα, είναι διαδεδομένες σε τόσο μεγάλο  βαθμό, λόγω των γρήγορων και θεαματικών τους αποτελεσμάτων.
Ναι, σαφώς και θα ήταν υπέροχο να χάνονταν τόσο εύκολα οι τοξίνες, όμως δεν γίνεται αυτή η διαδικασία να επιτευχθεί τόσο γρήγορα! Κι αυτό γιατί οι παρεκτροπές και οι παρασπονδίες ενός ολόκληρου χρόνου δεν εξαφανίζονται με μια τόσο «μαγική δίαιτα»!

 

Ποια είναι όμως η  πραγματικότητα;

Αρχικά να σας πούμε ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν αποτελούν μια υγιεινή διατροφική επιλογή, αλλά κατά βάση, είναι ένας μύθος που εξυπηρετεί  πιο πολύ το μάρκετινγκ, ιδίως με τον τρόπο που προβάλλεται. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες από αυτές, δεν μας δίνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί εύρυθμα και ισορροπημένα, ούτε τον αποτοξινώνει τόσο εύκολα,  παρόλο που οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους, όπως ακριβώς υπόσχεται. Πολύ σημαντικό είναι επίσης, ότι είναι αρκετά βλαβερές και επικίνδυνες για τη γενικότερη υγεία, όταν μάλιστα εφαρμόζονται από παιδιά ή εφήβους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ελλείψεις στον οργανισμό τους, με κίνδυνο τη  μετέπειτα εμφάνιση διάφορων ασθενειών.

Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα;

Τα πιο διαδεδομένα συμπτώματα είναι: η αδυναμία και το αίσθημα  κόπωσης, οι κεφαλαλγίες αλλά και η ατονία, στοιχεία δηλαδή, που δεν μας αφήνουν να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καθημερινών μας δραστηριοτήτων σε ικανοποιητικό ποσοστό. Επίσης, τα συμπτώματα αυτά, πολλές φορές είναι υπεύθυνα και για υπερφαγικά επεισόδια, για να αντλήσει ο οργανισμός μας την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να φέρεις εις πέρας τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Επιπρόσθετα, ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί η απώλεια κιλών, επειδή δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για περαιτέρω  διατροφική εκπαίδευση μετά από αυτές τις δίαιτες, είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθούν τα κιλά αυτά. Άρα, αντιλαμβανόμαστε ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι διόλου μακροπρόθεσμα και πολύ γρήγορα τα κιλά επανέρχονται!

Ποια μπορεί να θεωρηθεί ως η ιδανική λύση;

Η υγιεινότερη  αποτοξίνωση για τον οργανισμό  μας είναι και πάντοτε θα συνεχίσει να είναι, η ισορροπημένη και σωστή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,  διατροφή. Η διατροφή δηλαδή, που έχει ως βάση την κατανάλωση όλων των τροφίμων και των ομάδων τροφίμων,  με κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, με μέτρια κατανάλωση νατρίου και αλκοόλ και με διακοπή της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η συγκέντρωση επιβλαβών τοξινών στον οργανισμό μας. Επομένως, ενστερνιστείτε την υγιεινή διατροφή και δε θα χρειαστείτε ποτέ αποτοξίνωση!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.