Με αυτές τις τροφές θα κάψετε το κοιλιακό λίπος
Κάποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση για το κοιλιακό λίπος. Τι κι αν χύνουμε τόνους ιδρώτα στο γυμναστήριο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης, το λίπος σε μερικές περιοχές του σώματος μας, αποβάλλεται από τον οργανισμό μας με μεγάλη προσπάθεια και δυσκολία. Το τοπικό πάχος αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα, καθώς είναι το τελευταίο που ίσως χάνεται, γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή. Το λίπος στην κοιλιά μας, είναι μια τέτοια περίπτωση. Το θετικό είναι όμως, ότι υπάρχουν τροφές, που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σας στην επίπονη αυτή προσπάθεια! Συμφωνεί και επιστήμη σε αυτό! Σύμφωνα με πολλές έρευνες, υπάρχουν τροφές, που αν τις καταναλώνετε, θα σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό και επίμονο λίπος από την κοιλιά σας. Ψήφο εμπιστοσύνης στην επιστήμη λοιπόν!
Ας δούμε ποιες είναι αυτές:
Κόκκινες καυτερές πιπεριές: Καταρχάς περιέχουν καψαϊκίνη, η οποία προκαλεί το σώμα μας να κάψει περισσότερες θερμίδες, σε διάστημα 20 λεπτών από την κατανάλωσή τους, καθώς έχουν θερμιδογόνο δράση. Ακόμη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και βιταμίνες A, C, B6, και K.
Γκρέιπφρουτ: Θεωρείται από τα λιποδιαλυτικά φρούτα και συστήνεται για τη μείωση της όρεξής μας. Έχει πληθώρα διαλυτών ινών και βοηθάει τον οργανισμό μα σαν χωνέψει! Μισό γκρέιπφρουτ , μία ώρα πριν τα κυρίως γεύματά μας, θα μας βοηθήσει να καταναλώσουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού.
Πράσινο τσάι: Πολλά τα οφέλη του πράσινου τσαγιού. Βελτιώνει τη διάθεση, προκαλεί τη φυσική καύση λίπους, μειώνει τις λιγούρες και αυξάνει την εγκεφαλική λειτουργία. Επίσης, έχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και θρεπτικών συστατικών και ενισχύει δραστικά το μεταβολισμό μας.
Αυγά: Αν και δεν γίνεται αντιληπτό από το μέγεθός τους, αποτελούν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Επίσης, τα αυγά περιέχουν εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράγει μόνος του. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά τους, βελτιώνουν την ευαισθησία του οργανισμού μας στην ινσουλίνη, επομένως «καίνε» το κοιλιακό λίπος με φυσικό τρόπο. Τέλος, τα πολυακόρεστα λιπαρά τους, μειώνουν με φυσικό επίσης τρόπο, τη φλεγμονή που έχει δημιουργηθεί, καταστέλλοντας την παραγωγή ενζύμων που φθείρουν με απειλητικό τρόπο τον χόνδρο στο σώμα μας.
Αβοκάντο: Για να κάψουμε λίπος , είναι χρήσιμο να καταναλώνουμε καλά λιπαρά, όχι να τα καταργήσουμε από τη διατροφή μας. Τα μονο-ακόρεστα λοιπόν λιπαρά που υπάρχουν στο αβοκάντο, μας προσδίδουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε( μεγάλη προσοχή στην ποσότητα γιατί έχει πολλές θερμίδες), και επίσης ενεργοποιούν τις ορμόνες καύσης λίπους.