Pexels Angela Roma 7319300

5 συμβουλές για να πετύχετε το στόχο απώλειας κιλών

Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να πετύχετε το στόχο της απώλειας των κιλών. Σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε από αμερικανική εταιρεία, ένας κοινός στόχος της ανθρωπότητας για το νέο χρόνο που ξεκίνησε, είναι η απώλεια βάρους και μάλιστα σε ποσοστό 43%. Αν ανήκετε  κι εσείς σε αυτό το ποσοστό, καλό θα είναι να ξεχάστε μια για πάντα τις ακραίες δίαιτες  και να ακολουθήσετε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές που σας προτείνουμε:

 1η Συμβουλή: Μην είστε ακραίοι και αυστηροί με τον εαυτό σας

Κανονικά, θα πρέπει να εστιάζετε σε υγιεινές επιλογές για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να χάσει τα κιλά, όμως αν λυγίσετε και φάτε κάτι, εκτός διαιτολογίου(για παράδειγμα τα αγαπημένα σας μπισκότα), δε χάθηκε κι ο κόσμος! Μία καλή λύση είναι, να καθιερώσετε μια μέρα την εβδομάδα, όπου θα μπορείτε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας λιχουδιές, χωρίς όμως να ξεφύγετε υπερβολικά από το πλάνο που έχετε θέσει. Αναφερόμαστε στις λεγόμενες και πολύ γνωστές «cheat days» που μας βοηθούν να γλιτώσουμε από τη στέρηση και να συνεχίσουμε τη δίαιτά μας ακόμη πιο δυναμικά!

2η Συμβουλή: Φάτε το γεύμα σας με συγκέντρωση

Όταν γευματίζουμε παράλληλα με μια άλλη δραστηριότητα(π.χ παίζοντας με το κινητό ή το λάπτοπ  ή βλέποντας τηλεόραση), βαδίζουμε άθελά μας προς την υπερκατανάλωση τροφών . Είναι βασικό να μασάτε αργά και να απολαμβάνετε τις μπουκιές σας, και όχι να τρώτε βιαστικά και αφηρημένα, κι αυτό γιατί όντας αφοσιωμένοι στο φαγητό σας, διατηρείτε τον έλεγχο και ο κορεσμός έρχεται πιο σύντομα.

 3η Συμβουλή: Παρατήστε τις ακραίες και αυστηρές δίαιτες

Αν έχετε προσπαθήσει πολλές φορές να χάσετε κιλά, θα έχετε πλέον μάθει ότι οι σύντομες, στερητικές και ακραίες δίαιτες, μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχουν , αλλά και ούτε και μεγάλη διάρκεια ζωής. Ακόμη, κι αν ο στόχος επιτευχθεί, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι τα κιλά αυτά επανέρχονται και πολλές φορές μάλιστα και παραπάνω από αυτά που χάθηκαν. Με απλή λογική, αν το δούμε, αν ακολουθούμε μια δίαιτα με πολλές αποκλεισμένες τροφές, πόσο θα αντέξουμε; Κι όταν τη σταματήσουμε, δε θα θέλουμε να πέσουμε με τα μούτρα στις απαγορευμένες τροφές; Για σκεφτείτε το!

 4η Συμβουλή: Εντάξτε στην καθημερινότητά σας την σωματική άσκηση

Μην έχετε κατά νου, ότι μόνο με άσκηση υψηλής έντασης θα χάσετε μόνο τα κιλά που επιθυμείτε! Στην πραγματικότητα, απλά εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας μια μορφή σωματικής δραστηριότητας(έστω και ήπιας), τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή. Άλλωστε οι επιστήμονες υγείας και οι διαιτολόγοι, προτείνουν τη γυμναστική, όχι μόνο γιατί βοηθά στην απώλεια κιλών, αλλά και τη συνολική καλή μας υγεία. Τι μορφή άσκησης είναι ιδανικό να ακολουθήστε; Μα φυσικά αυτή που βάζοντας την στην καθημερινότητά σας, δε θα αισθάνεστε ότι την κάνετε καταναγκαστικά! Άσκηση μπορεί να θεωρηθεί και το ανέβασμα από τις σκάλες ή η βόλτα σας με το σκύλο ή το περπάτημα προς τη δουλειά σας.

5η Συμβουλή: Εστιάστε στην υγιεινή διατροφή και όχι στο αδυνάτισμα

Βασικός κανόνας επιτυχίας μιας δίαιτας, είναι να τρώτε υγιεινά και όχι να έχετε κατά νου συνεχώς ότι κάνετε δίαιτα και να σας γίνει έμμονη ιδέα. Άρα βάζουμε κατά νου ότι πρέπει να κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να βελτιώσουμε την υγεία μας, αλλά και να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, και η απώλεια κιλών θα είναι σίγουρο επακόλουθο!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.