Γυμναστική τον χειμώνα : tips και συμβουλές

Η γυμναστική και η δυσκολία της άθλησης αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες προσαρμογής εν μέσω της πανδημίας. Με τις νέες συνθήκες μέσα στις οποίες πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας και να ξαναβρούμε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας λόγω COVID-19, ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα και πολλούς περιορισμούς.

Για πολλούς ανθρώπους η άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και τρόπος ζωής. Ο συνδυασμός λοιπόν αυτού του περιορισμού που βιώνουμε και ταυτόχρονα ο κρύος καιρός του χειμώνα τον οποίο διανύουμε μπορούν να αποτελέσουν μεγάλα εμπόδια στην πραγματοποίηση άσκησης. Ωστόσο καλό είναι να δούμε τη θετική πλευρά της κατάστασης αυτής και να την εκμεταλλευτούμε.

Η σωματική άσκηση λοιπόν σε εξωτερικό χώρο μπορεί να αποβεί πολύ ευχάριστη αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Η επαφή με τη φύση , η αίσθηση της ελευθερίας σε σχέση με τη γυμναστική σε έναν κλειστό χώρο ,αλλά και η ευελιξία στο χρόνο και την ώρα της προπόνησης είναι μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο η άσκηση τον χειμώνα χρειάζεται προσοχή και ειδικά από άτομα που πάσχουν ή κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, κι αυτό διότι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας τα αγγεία συστέλλονται με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση.

Αρχικά λοιπόν είναι πολύ σημαντική η προθέρμανση και φυσικά η αποθεραπεία έτσι ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιος τραυματισμός . Μία καλή λύση είναι η προθέρμανση στο σπίτι έτσι ώστε όταν θα βγείτε έξω να είστε ήδη ζεστοί και να ξεκινήσετε δυναμικά.

Πολύ σημαντικός επίσης είναι και ο ρουχισμός ο οποίος θα φορέσετε στην προπόνησή σας. Καλό είναι να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και όχι πολύ βαριά μπουφάν. Σε αυτήν την περίπτωση ένα ισοθερμικό είναι ιδανικό καθώς διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός σας ενώ ταυτόχρονα σας προσφέρει την απαιτούμενη ελευθερία κινήσεων που χρειάζεστε. Επιπλέον καλό είναι να φοράτε και ένα σκουφάκι έτσι ώστε να κρατάτε και το κεφάλι σας και τα αυτιά σας προστατευμένα.

Το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες όπως προαναφέρθηκε, η καρδιά ανεβάζει παλμούς επομένως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και στην ένταση της προπόνησης. Καλό είναι λοιπόν , να ακούμε το σώμα μας και να μην υπερβαίνουμε τα όρια μας, ενώ μπορούμε να αυξήσουμε τη διάρκεια της προπόνησης χωρίς όμως να ανεβάζουμε πολύ την ένταση.

Προσοχή χρειάζεται και στην ενυδάτωση του οργανισμού. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε αφυδάτωση χωρίς να το καταλάβουμε. Επομένως η ενυδάτωση είναι πάντα απαραίτητη και χρειάζονται αρκετά υγρά για να γίνει σωστή αναπλήρωση στον οργανισμό μας.

Ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε καλό είναι να μη ξεχνάμε την άσκηση που έχει να μας δώσει τόσα πολλά οφέλη και μπορεί να αποτελέσει και η ίδια μία ασπίδα ενάντια στον COVID-19 ,αλλά και να προστατεύσει την ψυχική μας υγεία και διάθεση από τις απρόσμενες εξελίξεις της καθημερινότητας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.