Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας κάνει να αναζητούμε συνεχώς γεύσεις δροσερές και υγιεινές για να αντικαταστήσουμε τα γλυκά με τις πολλές θερμίδες .Τα γλυκά αυτά φτιάχνονται συνήθως με ζελέ ( προτιμήστε με στέβια και χωρίς ζάχαρη) , φρούτα, γιαούρτι ή ακόμα και με αβοκάντο .Για να δούμε κάποιες εύκολες ,για τις προτιμήσεις του καθενός.
- Σοκολατένια μους αβοκάντο με πορτοκάλι (234kcal /μερίδα)
Συστατικά
- 2 μπανάνες ώριμες
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 60γρ χουρμάδες απυρήνωτους
- 4κς κακάο σε σκόνη
- 100γρ χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- 8 φέτες πορτοκάλι
- δυόσμο, φουντίτσες
Μέθοδος εκτέλεσης
- Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή από το βράδυ.
- Βάζουμε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, και τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και διαλυθούν οι χουρμάδες.
- Προσθέτουμε το κακάο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις φουντίτσες δυόσμου.
- Πανακότα αμυγδάλου (72 kcal /μερίδα)
Συστατικά
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα μούρα
- μέλι
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος εκτέλεσης
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 300 γρ. από το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε ποτηράκια ή φόρμες.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-3 ώρες να σφίξουν καλά.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, μέλι και φύλλα δυόσμου.
- Ζελέ με πράσινο τσάι και φρούτα ( 26kcal/μερίδα)
Συστατικά
- 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα με γλυκαντικό
- 600 ml νερό
- 500 ml πράσινο τσάι, κρύο, χωρίς ζάχαρη
- ροδάκινα
- κεράσια
- μύρτιλα (blueberries)
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Μέθοδος εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το καυτό νερό προσέχοντας να λιώσει πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το παγωμένο τσάι και ανακατεύουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε τα φρούτα.
- Σε μια μεγάλη φόρμα βάζουμε τα φρούτα και το μείγμα με το ζελέ.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το ζελέ.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
- Παγωτό με γιαούρτι και μύρτιλα (148kcal/μερίδα)
Συστατικά
- 280 γιαούρτι στραγγιστό light
- 170 γρ. μέλι
- 30 γρ. νερό
- 400 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Μέθοδος εκτέλεσης
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τα 60 γρ. μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα blueberries και τα 110 γρ. μέλι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ρίχνουμε το μείγμα από το πολυμηχάνημα σε ένα δοσομετρικό δοχείο.
- Χρειαζόμαστε μια ειδική φόρμα παγωτού με θήκες. Στρώνουμε σε κάθε θήκη μία στρώση γιαούρτι (1 κ.σ.) και από πάνω 1 στρώση από το μείγμα μούρων. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα και έχουν γεμίσει οι θήκες με τα παγωτά μας.
- Βάζουμε στο κέντρο από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγα μύρτιλα και βρώσιμα λουλούδια.