Xmas

Αλκοόλ και γιορτές: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Το αλκοόλ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής μας, ειδικά τις γιορτές! Είναι γεγονός ότι το μήνα Δεκέμβριο η κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών αυξάνεται τουλάχιστον κατά 20%.

Για να ευχαριστηθείτε το ποτό σας χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Το αλκοόλ θα πρέπει να καταναλώνεται αργά και σε συνδυασμό με φαγητό. Η απορρόφηση του αλκοόλ αρχίζει από τη στιγμή που εισέρχεται στο στομάχι. Όταν  αυτό είναι άδειο, τότε το αλκοόλ απορροφάται πιο γρήγορα, ενώ όταν έχετε καταναλώσει ένα γεύμα πιο πριν, ειδικά εάν είναι λιπαρό ο ρυθμός απορρόφησης μειώνεται.

-Θα πρέπει να αποφεύγεται η προσθήκη ανθρακούχων αναψυκτικών καθώς συμβάλλουν, στη γρηγορότερη απορρόφηση του αλκοόλ.

-Προτιμήστε την μπύρα και το κρασί από ποτά που προέρχονται από απόσταξη, καθώς έχουν μικρότερη συγκέντρωση σε αλκοόλ. Ιδανικά το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

-Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός όσον αφορά την απορρόφηση αλκοολ, κάποιος μπορεί να αντέχει το πολύ ποτό ενώ κάποιος άλλος όχι.

-Καταναλώστε άφθονο νερό και μεταξύ των ποτών αλλά και μετά το τέλος της εξόδου.

-Προσθέστε στο ποτό νερό ή παγάκια, έτσι ώστε να αυξάνεται ο όγκος του ποτού, χωρίς όμως να αυξάνεται η περιεκτικότητα του σε αλκοόλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Απαγορεύεται η χρήση παρακεταμόλης ( π.χ Depon) γιατί μαζί με το αλκοόλ η κατηγορία αυτή των φαρμάκων προκαλεί ηπατοτοξικότητα.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.