Το σύκο στη διατροφή μας

Το αγαπημένο μας σύκο είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο , το οποίο το καταναλώνουμε στη φυσική του μορφή το καλοκαίρι και σε αποξηραμένη μορφή όλο το χρόνο! Περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών  και μας προσφέρει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το κακό όμως είναι ότι πολύ λίγοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι στη διατροφή μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας κατατοπίσουμε και να σας δώσουμε λόγους να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Αρχικά, να σας πούμε ότι ένα σύκο έχει 47 θερμίδες μόνο και ζυγίζει περίπου 65 γραμμάρια. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κι αυτό βοηθά πολλαπλά τον οργανισμό μας, είτε ρυθμίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου μας (και καταπολεμώντας κατ’ επέκταση την εμφάνιση δυσκοιλιότητας), είτε μειώνοντας την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου,είτε μειώνοντας τις τιμές της κακής χοληστερόλης. Επιπρόσθετα, σημαντική είναι η συμβολή του στη ρύθμιση του διαβήτη, όταν όμως η κατανάλωσή του γίνεται στα πλαίσια του μέτρου. Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι η κατανάλωση του σύκου προασπίζει τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις και ασθένειες.

Αναλυτικότερα τα σύκα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε :

 

  • Σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία  συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Τα τριγλυκερίδια, όπως γνωρίζουμε, προκαλούν διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
  • Σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου.
  • Σε ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία λειτουργούν ως ασπίδα του οργανισμού μας έναντι της οστεοπόρωσης.  βοηθά στη μείωση κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης,
  • Η  κατανάλωση του σύκου, ενδείκνυται για την αντιμετωπιση και καταπολέμηση πιθανών σεξουαλικών λειτουργιών και μάλιστα στην αρχαιότητα, χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί.
  •  Τέλος, είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο είναι βασικό θρεπτικό συστατικό που μειώνει την υπέρταση.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.