Η σημασία της οργάνωσης μίας δίαιτας

 

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο υγείας και τα ποσοστά της αυξάνονται διαρκώς και με γρήγορους ρυθμούς , παρά τη μεγάλη πληροφόρηση και τις εκστρατείες σεμιναρίων που γίνονται. Σκεφτείτε απλά ότι το 30% του Ελληνικού πληθυσμού είναι παχύσαρκο και το χειρότερο είναι ότι, το ποσοστό δε μειώνεται καθόλου αλλά αυξάνεται.  Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί της επιτυχίας , όμως τι γίνεται μετά το πέρας της δίαιτας; Τα κιλά επανέρχονται και πολλές φορές, πολύ περισσότερα από ότι ήταν πριν. Άρα είναι πολύ βασική η σωστή οργάνωση του προγράμματος διατροφής μας, για να μην νιώθουμε ότι στερούμαστε, κι έτσι σιγά-σιγά να το κάνουμε τρόπο ζωής.

        Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής είναι αυτό, που  η απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκειά του, συντηρείται και μετά το πέρας της! Το σημαντικό στοίχημα της απώλειας είναι δηλαδή να έχει μόνιμες αλλαγές στον τρόπο και την ποιότητα της διατροφής μας και να αλλάξει μια και καλή, η συμπεριφορά μας έναντι στο φαγητό. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι ψυχολογικές και σωματικές συνθήκες που προκύπτουν από τις συνεχείς αυξομειώσεις βάρους παρά τα παραπάνω κιλά που μας ταλαιπωρούν.

Κάποιες χρηστικές συμβουλές για απώλεια βάρους είναι:

 

  • Χρησιμοποιείστε ένα ημερολόγιο  για να καταγράφετε τις τροφές που καταναλώνετε . Θα σας βοηθήσει να δείτε τα δυνατά και αδύναμα σημεία της διατροφής σας και  το πόσο πιστά ακολουθείτε το πρόγραμμα διατροφής σας.
  • Προγραμματίστε τη φυσική σας δραστηριότητα (μέρες και ώρες )για να μην προγραμματίζετε κάτι άλλο σε αυτές τις ώρες και μέρες. ώρα. Όταν δεν βάζετε πρόγραμμα στις δραστηριότητές σας, είναι πολύ πιο πιθανό να τις αμελήσετε.
  • Αγοράστε προϊόντα ολικής άλεσης, τα οποία είναι πιο θρεπτικά και θα σας βοηθήσουν δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού και στη μείωση της όρεξης.
  • Όταν εφοδιάζεστε με  τρόφιμα για να τα καταναλώσετε εκτός σπιτιού( πχ αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κράκερς, φρυγανιές) μην έχετε μαζί σας όλη την ποσότητα αλλά φτιάξτε τα σε μερίδες για να μην ξεφεύγετε και να μην βάζετε σε πειρασμό τον οργανισμό σας για «λίγο ακόμα»
  • Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Συνοδεύστε πάντα το γεύμα σας με μια σαλάτα από λαχανικά εποχής  καθώς βοηθάει στο αίσθημα του κορεσμού και σας προσφέρει και πολλές βιταμίνες. EXTRA TIP: Φάτε τη,πριν το κυρίως γεύμα σας.
  • Όταν έχετε βραδινή έξοδο  για φαγητό,  αντιστρέψτε τα 2 κυρίως γεύματα, και καταναλώστε κάτι πιο ελαφρύ το μεσημέρι έτσι ώστε το βράδυ οι επιλογές σας να μην είναι  τόσο περιορισμένες και αυστηρές.
  • Μετράτε την ποσότητα του νερού που πίνετε, είτε  με συγκεκριμένα ποτήρια  ή μπουκαλάκια. Τουλάχιστον 6-8 ποτήρια καθημερινά η 1/5 λίτρο νερού.
  •  Να έχετε πάντα μαζί  σας κάποιο σνακ(μπάρα δημητριακών ,φρούτο, ξηρούς καρπούς) για να μην κάνετε ατασθαλίες σε μη υγιεινές επιλογές και για να μην παραλείπετε τα γεύματά σας.
  •  Κάντε μια προετοιμασία της σαλάτας σας από το σαββατοκύριακο ή όταν έχετε ελεύθερο χρόνο και τοποθετήστε τις σε τάπερ για να διευκολυνθείτε.
  • Τελευταίο αλλά πολύ βασικό είναι να απομακρύνετε τα περιττά πράγματα από το  σπίτι. Εάν δεν μένετε μόνοι πάλι , τουλάχιστον αποφύγετε να έχετε στα ντουλάπια σας,  τα τρόφιμα που είστε περισσότερο επιρρεπείς.

Συνοψίζοντας:  ο  τελικός στόχος όλων των διατροφικών προγραμμάτων θα πρέπει να  είναι η επίγνωση των υγιεινών επιλογών από τους καταναλωτές  για να μειωθούν οι διατροφικοί κίνδυνοι που είναι εκτεθημένοι και οποίοι δημιουργούν χρόνιες ασθένειες και προβλήματα υγείας .

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.