Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τις δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα;

Το σημαντικότερο είναι όταν ξεκινάμε μια προσπάθεια να θέτουμε σταδιακούς και ρεαλιστικούς στόχους. Μια απώλεια της τάξης του 5-10% του αρχικού βάρους με απώλεια 0,5 – 1 κιλού την εβδομάδα είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί εύκολα χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία μας.

Ας δούμε γιατί πρέπει να αποφεύγουμε της δίαιτες που υπόσχονται πολλά:

  1. Περιορισμό στην πρόσληψη βιταμινών: Οι δίαιτες που υπόσχονται μεγάλη απώλεια κιλών συνήθως δεν περιέχουν όλες τις ομάδες τροφίμων. Συνεπώς ο οργανισμός στερείται θρεπτικά συστατικά και πιθανόν να παρουσιάσει κάποια έλλειψη σε βιταμίνες.

 

  1. Απώλεια μυϊκής μάζας: Συνήθως η γρήγορη απώλεια βάρους δεν έχει να κάνει και με απώλεια λίπους αλλά με απώλεια σε υγρά και μυϊκή μάζα.

 

  1. Εμφάνιση στερητικού συνδρόμου: Συνήθως σε τέτοιου είδους διατροφές που απαγορεύουν συγκεκριμένες τροφές οδηγούν σε στερητικό σύνδρομο και το πιο πιθανόν είναι να ξανά γίνει πρόσληψη των χαμένων κιλών η και περισσότερων.

 

  1. Αύξηση του λίπους: Όταν μειώνονται απότομα οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε λόγω στερητικής δίαιτας ο οργανισμός μας νομίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Έτσι αντιδρά προστατεύοντας το λίπος και χάνοντας τον μυϊκό ιστό.

 

  1. Τα κιλά επιστρέφουν: Όταν υπάρχει γρήγορη απώλεια κιλών υπάρχει και γρήγορη επιστροφή. Η μείωση του μυϊκού ιστού αντικαθιστάται από λίπος η οποία ρίχνει τον μεταβολισμό.

 

  1. Πιο δύσκολη η επόμενη προσπάθεια: Όταν ξανά παίρνουμε τα κιλά που χάσαμε το λίπος είναι πιο αυξημένο σε σχέση με την αρχή και αποθηκεύεται κυρίως σπλαχνικά αυξάνοντας τον κίνδυνο για ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα κ.α.   

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.