Γιατί οι άντρες χάνουν τα περιττά κιλά πιο γρήγορα από τις γυναίκες;

 

Μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι οι άντρες χάνουν πιο γρήγορα βάρος από τις γυναίκες. Αυτό έχει να κάνει με την διατροφική συμπεριφορά του άντρα σε σχέση με μια γυναίκα.

Οι γυναίκες πολλές φορές παρουσιάζουν αυξομειώσεις στα κιλά τους και δυσκολεύονται να φτάσουν άλλα και να διατηρήσουν ένα ιδανικό βάρος σε αντίθεση με τους άντρες. Οι άντρες προσαρμόζονται πιο συχνά σε ένα πρόγραμμα διατροφής και διατηρούν καλύτερα τα κιλά που χάθηκαν.

Η διαφορά στην μάζα σώματος μεταξύ των γυναικών και των ανδρών παίζει σημαντικό ρόλο στον υπολογισμό των ενεργειακών απαιτήσεων μέσα στην ημέρα. Οι άντρες έχουν πιο αυξημένη μυϊκή μάζα άρα και μεγαλύτερο βασικό μεταβολισμό. Έτσι οι απαιτήσεις σε ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας είναι περισσότερες πολύ περισσότερες σε σχέση με τις γυναίκες.

Οι γυναίκες πολλές φορές τρώνε για συναισθηματικούς λογούς πχ. έντονο άγχος, μοναξιά, στεναχώρια κ.α. Οι διατροφικές επιλογές σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως είναι γλυκά. Επίσης οι γυναίκες λόγω ορμονών (πριν την περίοδο)  πολλές φορές καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού ή ζητάνε συγκεκριμένα φαγητά πχ. τηγανιτά, πατατάκια και άλλες ανθυγιεινές επιλογές.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι οι άντρες είναι πολύ πιο δραστήριοι από τις γυναίκες κάνοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερες καύσεις. Συνήθως οι άντρες ασχολούνται με κάποια δραστηριότητα σαν χόμπι πχ. ποδόσφαιρο ή γυμναστήριο με στόχο την απώλεια βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Αντίθετα οι γυναίκες πιο σπάνια θα κινητοποιηθούν για κάποια δραστηριότητα η ακόμη και αν κινητοποιηθούν, δεν θα την ακολούθου τόσο συχνά όσο οι άντρες.

Τέλος οι άντρες συνήθως θέτουν πιο ρεαλιστικούς στόχους για την εικόνα που θέλουν να έχει το σώμα τους και έτσι είναι και πιο εύκολο να το πετύχουν, σε σχέση με τις γυναίκες που βάζουν πιο δύσκολους και απαιτητικούς στόχους.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.