Διαιτολόγος-κλινικός διαιτολόγος: υπάρχει διαφορά;

Η σημερινή εποχή είναι ένας διαρκής αγώνας να τα προλάβουμε όλα! Όλη τη μέρα βρισκόμαστε στο δρόμο, να προλάβουμε να διευθετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις μπορούμε, ξεχνώντας πολλές φορές να φάμε ή ακόμα χειρότερα να φάμε σωστά και υγιεινά, γιατί προτιμάμε κάτι απλό,  -στο χέρι- για να μην μας ‘’φάει’’ πολύ χρόνο!  Η επιλογή μη κατανάλωσης φαγητού ή ενός πρόχειρου γεύματος σίγουρα θα ανεβάσουν το δείκτη τη ζυγαριάς μας,  με αποτέλεσμα να ψάχνουμε έπειτα τρόπους να τα χάσουμε. Η  πιο σίγουρη και σωστή κίνηση, είναι να απευθυνθώ σε ένα επιστήμονα υγείας για να με κατευθύνει σωστά και υγιεινά. Κι κάπου εδώ έρχεται το ερώτημα; Ποιόν να επισκεφτώ: κάποιο Διαιτολόγο ή  κάποιο Κλινικό η Διαιτολόγο; Είναι το ίδιο;

       Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι διαιτολόγος, αρχικά: είναι ο άνθρωπος που  έχει ως επάγγελμα την ενασχόληση με το αδυνάτισμα και τη δίαιτα. Μέσα από  ερωτήσεις και το ιστορικό  κάποιου που βασανίζεται  από κάποια ή και πολλά παραπάνω κιλά, συμπεραίνει τι διατροφικό πλάνο θα χρειαστεί ο εκάστοτε πελάτης, για να τον βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην απώλεια κιλών που θέλει να επιτύχει. Τον κινητοποιεί, τον συμβουλεύει και του προτείνει τροφές ( ανάλογα  με τις προτιμήσεις του πελάτη κάθε φορά)  που βελτιώνουν το αποτέλεσμα που έχει βάλει στόχο.

Στον αντίποδα τώρα(σχεδόν, γιατί μιλάμε για επέκταση της ίδιας επιστήμης), Κλινικός Διαιτολόγος είναι ο άνθρωπος επίσης που ασχολείται με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα, όμως διαφέρει στο γεγονός ότι έχει εξειδίκευση σε θέματα υγείας και πιθανόν να έχει μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτό το κομμάτι. Αναλαμβάνει δηλαδή με λίγα λόγια, άτομα με προβλήματα υγείας, που το πρόβλημά τους απαιτεί ειδικευμένη γνώση και εξειδίκευση. Σε αυτόν, είναι επομένως καλό να γίνονται επισκέψεις από άτομα, τα οποία γνωρίζουν το θέμα υγείας που τους ταλανίζει, έχοντας και μαζί τους τυχόν περαιτέρω εξετάσεις για να τον βοηθήσουν στο έργο του, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει το θέμα υγείας δίνοντας βάση σε όλες  τις πιθανές παραμέτρους.  Άρα, έχοντας όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, προχωράει σε ένα ακόμη πιο ειδικευμένο πλάνο διατροφής που έχει βέβαια στόχο την απώλεια, όμως θέτοντας πάνω απ’όλα ρεαλιστικούς στόχους, που επιβάλλονται ‘’άτυπα’’ από το πρόβλημα υγείας.

Κλείνοντας το άρθρο μας, θα συνοψίσουμε τα βασικά. Η απώλεια είναι σίγουρα μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας ,αλλά έχοντας στο πλευρό το διαιτολόγο μας, για να μας επιβλέπει και να μας συμβουλεύει κατάλληλα. Οι στόχοι μας πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και μακροπρόθεσμοι και ο ιδανικός καθοδηγητής σε αυτή την προσπάθεια είναι ο διαιτολόγος. Αν πέρα από τα παραπάνω μας κιλά, υπάρχει και πρόβλημα υγείας, καλό θα είναι να αλλάξουμε κατεύθυνση και να πάμε σε ένα Κλινικό Διαιτολόγο, οπού θα εστιάσει πρώτα απ’όλα στο πρόβλημα , κι έπειτα μέσω αυτού θα κινηθεί κατάλληλα, ώστε  να μας δώσει τη διατροφή που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Η επιλογή λοιπόν, δική σας!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.