Δίαιτες express και συνέπειες

 

Είναι στη φύση του ανθρώπου πολλές φορές να επιθυμεί κάτι γρήγορα και να έχει αποτέλεσμα..χθες! Το ίδιο ισχύει και με τα κιλάκια που τσιμπήσαμε γιατί παρεκκλίναμε λιγάκι από τη διατροφή μας και κάναμε κάποιες ατασθαλίες! Και τώρα τι κάνω; Πως θα τα χάσω τα κιλά; Το άγχος και η ανυπομονησία μας καταβάλλει λες και ήρθε το τέλος του κόσμου.

Κάπως έτσι ξεκινούν οι δίαιτες EXPRESS και βάζουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία της πίεσης και της στέρησης ή ακόμη και της  αφαγίας για να χάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά στο μικρότερο χρονικό διάστημα που μπορούμε.

Τι προϋποθέτουν αυτές οι δίαιτες; Μείωση της ποσότητας της τροφής που προσλαμβάνουμε και κατ’ επέκταση των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών που παίρνουμε από τις τροφές μας. Συνέπεια; Πολλές ελλείψεις στον οργανισμό μας  οι οποίες εμφανίζονται με μορφή κόπωσης, αδυναμίας, υπογλυκαιμίας και ακόμη πιο σοβαρότερα σε τάσεις λιποθυμίας.

Τα αποτελέσματα  είναι εμφανή και στο σώμα μας, το οποίο ναι μεν έχασε πολλά κιλά, αλλά πολύ γρήγορα, κάνοντας τον οργανισμό μας να πάθει κυριολεκτικά σοκ. Με την τόσο απότομη αλλαγή λοιπόν χάθηκαν τα υγρά του σώματος και κατά βάση μυϊκός ιστός (χάνεται πρώτος και έπειτα το λίπος) ο οποίος και φροντίζει και για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού και των καύσεων που κάνουμε. Άρα αυτό που επιτυγχάνεται είναι χαλάρωση του σώματος, κόλλημα της ζυγαριάς, πτώση του μεταβολισμού και της μεταβολικής δραστηριότητας και οι λιποαποθήκες μας  κλείνουν βίαια.

Δίαιτες EXPRESS  μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρωτεϊνικές  που προκαλούν ηπατική δυσλειτουργία, νεφροπάθεια, καρδιακά νοσήματα, αυξημένη χοληστερόλη και ουρικό οξύ καθώς και διαταραχές εντέρου. Επίσης, στις στερητικές δίαιτες συγκαταλέγεται και η αφαγία ή η υποσίτιση τα οποία δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα και κινδύνους στον οργανισμό μας.

Κλείνοντας, είμαστε άνθρωποι, ζούμε μια φορά, απολαύστε τη ζωή σας και αποκτήστε σωστή στάση απέναντι στο φαγητό. Όλοι παχαίνουμε  κάποια στιγμή, δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Δεν υπάρχουν μαγικά χάπια ούτε μαγικές δίαιτες , υπάρχει μόνο θέληση, πείσμα και απαραίτητα μια επίσκεψη στο διαιτολόγο μας, αυτός ξέρει !

 

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.