Σίσσυ Θαναηλίδου

Τα παραπανίσια κιλά πάντα απασχολούσαν τη Σίσσυ, όμως ποτέ δεν είχε καταφέρει να τα χάσει. Σήμερα, γεμάτη αυτοπεποίθηση, πιστεύει ότι με θέληση όλα μπορούν να συμβούν.

Η Σίσσυ ήταν πάντα ένα παιδί με παραπανίσια κιλά. Αν και είχε προσπαθήσει πολλές φορές να αδυνατίσει, δεν τα είχε καταφέρει. Όταν πια είδε τη ζυγαριά της να ξεπερνά τα 100 κιλά, αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το βάρος της και να απευθυνθεί σε ειδικό, προκειμένου να τα χάσει. Σήμερα έχει κατακτήσει τη μισή διαδρομή από τον στόχο που είχε θέσει στον εαυτό της και, νιώθοντας ελαφρύτερη από ποτέ, κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία και ανυπομονεί να φτάσει στον τελικό στόχο της!

Ένα στρουμπουλό παιδί

<< Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα είχα επιπλέον κιλά. Στην παιδική μου ηλικία, βέβαια, δεν με προβλημάτιζε το βάρος μου. Παρ’όλα αυτά, η μαμά μου πάντα μαγείρευε υγιεινά στο σπίτι και προσπαθούσε να μαγειρεύει τα πάντα. Εγώ όμως είχα τις ιδιαιτερότητες μου και δεν έτρωγα πολλά λαχανικά και όσπρια, ενώ είχα αδυναμία στα γλυκά. Όσο περνούσαν τα χρόνια και μπαίνοντας στην εφηβεία, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την εμφάνιση και το σώμα μου. Έτσι, έκανα κάποιες προσπάθειες μόνη μου, ακολουθώντας δίαιτες από περιοδικά, περιορίζοντας πολύ το φαγητό ή κόβοντας τελείως το βραδινό. Κάθε προσπάθεια όμως που έκανα έπεφτε στο κενό, αφού έχανα 3-4 κιλά και τα ξαναέπαιρνα σε πολύ μικρό διάστημα>>.

Το βαρύ πρόγραμμα

<<Έτσι συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να εντάξω κάποια δραστηριότητα στη ζωή μου. Ποτέ δεν είχα νιώσει άνετα με το γυμναστήριο. Έτσι ξεκίνησα χορό, που μου άρεσε πολύ και πίστευα ότι μου ταιριάζει. Παράλληλα, ξεκίνησα και διατροφή με διαιτολόγο. Το πρόγραμμα ήταν αυστηρό και λίγο μονότονο, αλλά το ακολούθησα πιστά και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Έχασα 15 κιλά και παράλληλα είδα το σώμα μου να σφίγγει. Τη συγκεκριμένη περίοδο ξεκίνησα και δουλειά. Όμως, λόγω άστατων ωραρίων και κούρασης, σταμάτησα να πηγαίνω στον διαιτολόγο. Θεώρησα ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να εφαρμόζω την διατροφή που μου είχε δώσει για να χάσω και τα υπόλοιπα κιλά. Έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα όμως σταμάτησα και τον χορό>>.

Υπερφαγία και ενοχές

<<Οι πολλές ώρες εργασίας και τα άστατα ωράρια με έκαναν να μένω νηστική όλη μέρα και να τρώω μεγάλες ποσότητες όταν γυρνούσα στο σπίτι. Στην αρχή πίστευα ότι τρώγοντας μόνο μια φορά την ημέρα, θα μπορούσα να ελέγξω το βάρος μου, αλλά κατάλαβα αργότερα ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Τα αποτελέσματα ήταν να αρχίσω να παίρνω και πάλι κιλά χωρίς να το καταλάβω. Στην αρχή ζυγιζόμουν συχνά και συνέχεια υποσχόμουν στον εαυτό μου ότι θα ξαναμπώ σε πρόγραμμα. Έτσι, έφτασα στο σημείο να μην μου κάνουν τα ρούχα μου και η ζυγαριά να δείχνει ότι έχω πάρει όλα τα κιλά που είχα χάσει. Το κακό με μένα είναι ότι όταν στεναχωριέμαι τρώω –και μάλιστα στη φάση αυτή έτρωγα ό,τι είχα στερηθεί όλο αυτό το διάστημα. Έτσι, ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος υπερφαγίας και ενοχών, με τη ζυγαριά να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα>>.

Η ανάγκη για αλλαγή

<<Όταν έφτασα στα μέγιστα κιλά, οι φίλοι και οι γονείς με προέτρεψαν να απευθυνθώ σε ειδικό. Συνειδητοποίησα τότε κι εγώ η ίδια ότι μόνη μου δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Οι φίλες μου από τη δουλεία με σύστησαν στη Μαρία, καθώς ακολουθούσαν κι εκείνες πρόγραμμα μαζί της. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, καθώς θεωρούσα ότι θα μου έδινε ένα κλασικό πρόγραμμα, το οποίο δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω λόγω ωραρίου. Μετά το πρώτο ραντεβού ενθουσιάστηκα>>.

Η ευτυχία στα μάτια μου

<<Το πρόγραμμα ήταν απολύτως προσαρμοσμένο στις δικές μου ανάγκες και διέφερε από τις δίαιτες που είχα κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τα γεύματα ήταν αρκετά, δεν πείναγα και το βασικότερο ήταν πως ό,τι κι αν ζητούσα, το προσάρμοζε στο πρόγραμμα μου. Επίσης η ψυχολογία μου ήταν πολύ καλή αφού ο ρυθμός που έχανα τα κιλά ήταν εντυπωσιακός. Αυτό ήταν επίσης και το κίνητρο μου, που μου έδινε αυτοπεποίθηση και με προσήλωνε ακόμα περισσότερο στο στόχο μου. Παράλληλα, ξεκίνησα πάλι τον χορό που τόσο μου άρεσε. Χάνοντας τα πρώτα κιλά, είδα μεγάλη διαφορά στις αντοχές μου και στη δουλειά αλλά και στον χορό. Σήμερα, 20 κιλά πιο αδύνατη, νιώθω πραγματικά καλά με το σώμα μου και έχω αυτοπεποίθηση. Συνεχίζω τη διατροφή, για να χάσω και τα υπόλοιπα και να φτάσω στον τελικό μου στόχο, που είναι τα 40 κιλά μείον>>.

Πως βοηθήσαμε την Σίσσυ

Το πρόγραμμα της Σίσσυς δεν τη βοηθούσε να ακολουθήσει ένα σταθερό ωράριο σχετικά με τα γεύματα και αυτό αποσυντόνιζε την προσπάθεια της. Για τον λόγο αυτόν της πρόσθεσα δυο πρωτεϊνικά σνακ μέχρι το κυρίως γεύμα και αυτό τη χόρταινε αρκετά μέχρι το μεσημεριανό, όπου πλέον έτρωγε ελεγχόμενα. Η Σίσσυ, λόγω των αυξομειώσεών του βάρους της, είχε χαμηλή μυϊκή μάζα και αυτό με οδήγησε να εφαρμόσω πρωτεϊνικό πρόγραμμα διατροφής. Επίσης, είχε αποκλείσει αρκετά όσπρια και λαχανικά μέχρι τώρα και αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε παράλληλα να καλυφθούν όλες οι διατροφικές ελλείψεις που είχαν δημιουργηθεί.

Για να μην γίνεται το πρόγραμμα μονότονο και να κρατήσω το ενδιαφέρον της αμείωτο σε όλη τη διάρκεια, φρόντιζα να υπάρχουν εναλλαγές με τα αγαπημένα της γεύματα, τηρώντας πάντα τους σωστούς συνδυασμούς και τις αναλογίες. Θεωρώ ότι αυτό ήταν το κλειδί για να ακολουθήσει το πρόγραμμα με επιτυχία. Τέλος, προσπαθούσα να ενθαρρύνω σε κάθε συνεδρία την προσπάθειά της και να την επιβραβεύω για τα αποτελέσματα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύξαμε και μια δυνατή σχέση φιλίας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.