Ιωάννα Λουμάνη

Το προφίλ της

  • ΗΛΙΚΙΑ: 23 ετών
  • ΥΨΟΣ: 1,65
  • ΑΡΧΙΚΟ ΒΑΡΟΣ: 90,5 κιλά
  • ΤΕΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ: 75 κιλά
  • ΑΠΩΛΕΙΑ: 15,5 κιλά

Ο επιμένων νικά!

Ελαφρύτερη κατά 15,5 κιλά η Ιωάννα λέει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το πιστέψεις και να έχεις δίπλα σου τους κατάλληλος ανθρώπους για να σε βοηθήσουν.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Ιωάννα ήταν ένα παιδί που του άρεσε το φαγητό. Μεγαλώνοντας όμως τα πράγματα έγιναν πολύπλοκα καθώς το γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό έγινε τρόπος ζωής λόγω της δύσκολης καθημερινότητας. Το πείσμα της όμως και η θέλησή της την έκαναν να διαγράψει το παρελθόν και να ανοίξει μια νέα πόρτα στο μέλλον.

Ioanna Loumani Alithini Istoria

Ένα στρουμπουλό κορίτσι

Ανέκαθεν ήμουν ένα κορίτσι με παραπάνω κιλά για την ηλικία μου, αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο με προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Όσο ήμουν μικρή αδιαφορούσα για την εμφάνισή μου. Στην πρώτη γυμνασίου πήρα 20 κιλά μέσα σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς το σώμα μου και ο σωματότυπος μου γενικότερα. Κιλά που ήταν πολύ δύσκολο να φύγουν και μου δημιούργησαν πρόβλημα. Έφτασα τα 80 κιλά σε τόσο μικρή ηλικία, ως αποτέλεσμα της αδράνειας σε συνδυασμό με πολύ φαγητό. Τραγικός συνδυασμός το φαγητό με την τηλεόραση.

Άκαρπες προσπάθειες

Φτάνοντας στην Τρίτη γυμνασίου αποφάσισα να ακολουθήσω διατροφή με τη βοήθεια ειδικού. Πράγματι, μέσα σε λίγους μήνες έφτασα στα 67 κιλά, τα οποία όμως δεν κράτησαν για πολύ. Ξεκίνησα πάλι να τρώω και κάπως έτσι, κάθε χρόνο σχεδόν, ξεκινούσα διατροφή και μετά τα παρατούσα. Δεν είχα υπομονή όταν έβλεπα τη ζυγαριά να κολλάει ή να πέφτει ελάχιστα γραμμάρια. Εν συνεχεία, ήρθαν οι Πανελλαδικές, όπου εκεί αφέθηκα εξ’ ολοκλήρου στο φαγητό, με τα κιλά να με ακολουθούν μέχρι το δεύτερο έτος της σχολής μου. Τότε άκουσα για το τεστ δυσανεξίας. Το δοκίμασα και πράγματι με βοήθησε να χάσω κάποια κιλά, τα οποία όμως επέστρεψαν πάλι και μάλιστα με το παραπάνω.

Το ποτήρι ξεχείλισε

Δυστυχώς το τεστ δυσανεξίας μπορεί να σου βρίσκει ποια φαγητά σε παχαίνουν και ποια όχι και αναλόγως φτιάχνεις το διατροφικό σου πρόγραμμα, όμως, η αλήθεια είναι ότι κανένα φαγητό δεν σε παχαίνει αν το φας στη σωστή ποσότητα. Μέτρον άριστον που έλεγε και ο Αριστοτέλης. Έτσι έφτασα στην περσινή χρονιά που κυριολεκτικά το ποτήρι ξεχείλισε. Το μέγιστο βάρος μου ήταν στα 80-83 κιλά συνήθως, αλλά ο έρωτας μεταξύ εμού και του φαγητού με εκτόξευσε στα 90,5. Μέσα σε ένα μήνα έβαλα 10 κιλά τρώγοντας σε ακατάλληλες ώρες -μετά τα μεσάνυχτα- σουβλάκια, αναψυκτικά και σοκολάτες.

Η λάθος προσέγγιση

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση κιλών έπαιξε και το γεγονός ότι ήμουν σε πλήρη αδράνεια. Για το ο,τιδήποτε, χρησιμοποιούσα τα ΜΜΜ αντί να προτιμήσω το περπάτημα. Ακόμη και για απόσταση 10 λεπτών, τα ταξί ήταν το δεύτερο μου σπίτι. Αρκετό καιρό μετά, ξεκίνησα να κάνω έρευνα αγοράς για να βρω κάποιον ειδικό να χάσω τα κιλά που είχα πάρει. Μια φίλη μου, μου σύστησε τη δική της διατροφολόγο, αλλά ήταν άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να χάσω κιλά. Η συγκεκριμένη το μόνο που έκανε ήταν απλά να με ζυγίσει και να βγάλει ένα πρόγραμμα διατροφής που δε ανταποκρίθηκε ούτε στο ελάχιστο στο δικό μου ωράριο. Έπρεπε να είμαι πολλές ώρες στην κουζίνα, πράγμα δύσκολο καθώς λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και δεν έκανε καμία απολύτως μέτρηση.

Ο σωστός άνθρωπος

Είχα μάθει για τη Μαρία από το Διαδίκτυο, αλλά η αλήθεια ήταν ότι ήμουν διστακτική στο να μπω πάλι στη διαδικασία μιας νέας διατροφής. Θεωρούσα ότι θα χάσω κάποια κιλά και μετά από λίγο θα τα πάρω πάλι πίσω. Εν τέλει, και με σύσταση ενός φίλου πήγα στη Μαρία, η οποία ειλικρινά ήταν σε όλα δίπλα μου. Κατάφερε να εφαρμόσει το πρόγραμμα διατροφής πάνω στο καθημερινό μου πρόγραμμα, πράγμα που παλαιότερα δεν γινόταν ποτέ και από κανέναν ειδικό. Επιπλέον μου έδωσε εναλλακτικές υγιεινές λύσεις όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Ακόμη και όταν είχα μικρές αυξήσεις βάρους ή η ζυγαριά έμενε στάσιμη και απογοητευόμουν, ήταν εκεί να με στηρίξει και να μου δώσει το έναυσμα να προχωρήσω. Γιατί το παν όταν ξεκινάς έναν τέτοιο αγώνα είναι η καλή διάθεση. Επίσης η Μαρία κατάφερε να βάλει στη ζωή μου το νερό, με το οποίο δεν είχα καθόλου καλή σχέση. Έπινα το πολύ ένα ποτήρι νερό την ημέρα. Μέγα λάθος.

Νέες συνήθειες στη ζωή μου

Τρομερή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι σε κάθε επίσκεψη κάνει τις αντίστοιχες μετρήσεις, που σε βοηθούν να βλέπεις την πρόοδο που έχεις κάνει από το ξεκίνημα σου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κιλά που έχουν χαθεί έως τώρα είναι αποτέλεσμα μόνο διατροφής. Δυστυχώς, με τη γυμναστική δεν έχω και ιδιαίτερη σχέση, για την ακρίβεια δεν έχω καμία σχέση, και αυτό προκαλεί τη μείωση της μυϊκής μάζας. Πλέον, όμως, και μετά την «πίεση» της Μαρίας, έχω προσθέσει στη ζωή μου το περπάτημα, αποφεύγω να παίρνω τα ΜΜΜ για κοντινές αποστάσεις και αυτό βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας που είναι σημαντική για το σώμα μου. Σε λίγο καιρό, θα μπω και στη διαδικασία καθημερινής άθλησης ξεκινώντας κάποιο είδος χορού που θα συνδυάζει και διασκέδαση και γυμναστική.

Ioanna Loumani Alithini Istoria 2

Αλλαγή πλεύσης

Έτσι, έχοντας φτάσει τα 75 κιλά, νιώθω πολύ καλύτερα με την εμφάνισή μου. Με τη βοήθεια της διατροφολόγου μου, ξεκίνησα να τρώω κανονικά όλα μου τα γεύματα, να βάζω στη διατροφή μου φαγητά τα οποία απέφευγα και να μπορώ να βρίσκω έξυπνες λύσεις ώστε να μην πεινάω. Σήμερα συνεχίζω τη διατροφή με τη βοήθεια της Μαρίας ώστε να φτάσω αργά και σταθερά στο επιθυμητό βάρος.

Τα tips της Ιωάννας

  1. Να πίνεις πολύ νερό, τουλάχιστον 2-3 λίτρα την ημέρα
  2. Να τρως τουλάχιστον τα τρία βασικά γεύματα
  3. Να κάνεις καθημερινά περπάτημα
  4. Να συνοδεύεις το φαγητό σου πάντα με σαλάτα

Πως βοηθήσαμε την Ιωάννα

Το πρόβλημα με τη διατροφή της Ιωάννας ξεκινούσε από το ότι έμενε πολλές ώρες νηστική και κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα θερμίδων στο τέλος της ημέρας. Επίσης επειδή ζει μόνη της, δεν είχε στην καθημερινότητα της μαγειρευτό φαγητό, αντίθετα η εύκολη λύση ήταν το delivery. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη δραστηριότητας οδήγησαν την Ιωάννα να φτάσει τα μέγιστα κιλά (90,5) και να αποφασίσει να προσπαθήσει για μια ακόμα φορά να μειώσει το βάρος της. Το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να ρυθμίσω στη διατροφή της ήταν το αίσθημα της πείνας αργά το βράδυ. Την προέτρεψα λοιπόν να κάνει πιο πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και της πρότεινα τροφές που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης έπρεπε να βελτιωθεί και η ποιότητα της διατροφής της. Η Ιωάννα προσπάθησε να μαγειρεύει περισσότερο ενώ σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και η στήριξη της μητέρας της η οποία φρόντιζε να την προμηθεύει τακτικά με σπιτικό φαγητό. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω ότι η εβδομαδιαία παρακολούθηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προσαρμόζεται η διατροφή ανάλογα με το κυλιόμενο ωράριο της εργασίας της, και να μη χάνει η ίδια τον έλεγχο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.