Pexels Shvets Production 7203956

Πώς να αντιμετωπίσετε μια πιεστική περίοδο

Είναι λογικό για όλους μας να υπάρχει πάντα μια πιεστική περίοδο και καθημερινά, βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να ανταπεξέλθουμε στην πληθώρα ρόλων που αναλαμβάνουμε . Τρέχουμε να προλάβουμε τη δουλειά μας, τις δουλειές του σπιτιού, τις εξωτερικές δουλειές, να δούμε το/η σύντροφο, τους φίλους μας κτλ. Όλα αυτά μας δυσκολεύουν και μας κάνουν να τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα με αποτέλεσμα να νιώθουμε ένα διαρκές άγχος.

Εμείς σας έχουμε πέντε απλές συμβουλές, οι οποίες θα σας  φανούν πολύ χρήσιμες αν το  πρόγραμμα σας είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και  απαιτητικό.

  1. Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό σε καθημερινή βάση, ο όγκος του αίματος μας ελαττώνεται με αποτέλεσμα η καρδιά μας να δουλεύει δυνατότερα για να μας κρατάει ξύπνιους. Αν λοιπόν, νιώθετε κόπωση και δεν πίνετε νερό, κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Καλό είναι να θυμάστε ότι όταν νιώθετε δίψα, έχετε ήδη αφυδατωθεί και μάλιστα σε ποσοστό 2%, άρα καλό είναι να πίνετε πριν ακόμη νιώσετε το αίσθημα της δίψας.

  1. Φάτε Ω- 3 λιπαρά οξέα 

Η ισορροπημένη διατροφή δεν βασίζεται στην καταμέτρηση θερμίδων, αλλά στην κατανάλωση όλων των ομάδων τροφίμων, με κύριο γνώμονα  το μέτρο. Όταν βιώνουμε στρεσογόνες καταστάσεις, είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τα εξευγενισμένα σάκχαρα (όσο λαχταριστά κι αν φαίνονται) και να επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε  Ω-3 λιπαρά οξέα. Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα με περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, ευεργετούν το δέρμα μας και εμποδίζουν την απελευθέρωση των στρεσογόνων ορμονών. Αντί λοιπόν να καταναλώσετε σοκολατένια εδέσματα, προτιμήστε σολομό, σκουμπρί ή σαρδέλα για το γεύμα σας.

  1. Αποφύγετε τη ζάχαρη

Η όρεξη  για κατανάλωση  ζάχαρης δεν είναι βασική  βιολογική ανάγκη. Η κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε αύξηση βάρους,  επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας, προκαλεί φλεγμονές και μεταβάλλει απότομα τη διάθεσή μας, ενισχύοντας κατά πολύ την εμφάνιση της κατάθλιψης. Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε  πρωτεΐνες και  λίπη όπως είναι το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια  και οι ξηροί καρποί και αποφύγετε τις σοκολάτες, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά.  Με αυτή την πρακτική, θα διατηρήσετε ισορροπία τη διάθεση και την όρεξη σας για φαγητό, αλλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

  1. Κοιμηθείτε

Η η μελατονίνη, η οποία είναι η ορμόνη του ύπνου, αυξάνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά μειώνεται με τη διέγερση. Καλό είναι λοιπόν, να μείνετε μακριά από το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σας και να αποφύγετε την κατανάλωση καφεϊνης, προτιμώντας ένα ρόφημα βαλεριάνας ή ένα χαμομήλι. Τέλος, μεγάλη σημασία έχει η θερμοκρασία του σώματός σας, καθώς αν ζεσταίνεστε, μειώνεται η έκκριση μελατονίνης, άρα μην κάνετε καυτό μπάνιο πριν τον ύπνο και μην καταναλώσετε καυτερά και πικάντικά φαγητά.

  1. Κινηθείτε

Η γυμναστική μας χαρίζει ευεξία και η βελτιώνει την ψυχική μας υγεία, κάνοντάς μας να αντιμετωπίζουμε τις στρεσογόνες καταστάσεις πιο ομαλά και ήρεμα. Αν γυμνάζεστε, καλό είναι να μην διαταράσσετε το πρόγραμμά σας και φυσικά να μην παραλείπετε τις προπονήσεις σας. Αν πάλι δεν γυμνάζεστε ακόμη, ξεκινήστε και η αλλαγή θα είναι φανερή! Μεγάλη προσοχή όμως: η υπερβολική γυμναστική δημιουργεί εξάντληση και κόπωση, οπότε γυμναστείτε για εκτόνωση και όχι  για περαιτέρω κούραση!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.