Pexels Sora Shimazaki 5938404

Κυτταρίτιδα και διατροφή

Τι είναι λοιπόν η κυτταρίτιδα (αυτός ο θανάσιμος  εχθρός της γυναίκας )και πως καταπολεμάται; Σαν ορισμό, θα μπορούσαμε να δώσουμε ότι είναι η συσσώρευση λίπους και νερού μεταξύ του υποδόριου ιστού και του δέρματος μας. Σαν αποτέλεσμα, η επιδερμίδα μας, δημιουργεί πολλούς ανώμαλους κυματισμούς , την γνωστή μας όψη του φλοιού πορτοκαλιού, κι αυτό εξαιτίας της αλλοίωσης της υποδερμίδας μας, της κακής αιμάτωσης της συγκεκριμένης περιοχής και της διόγκωσης των λιποκυψελών μας.

       Η κυτταρίτιδα κάνει την εμφάνισή της στο σώμα μας, ασχέτως με το αν υπάρχουν παραπάνω  κιλά ή όχι. Απλά το περιττό λίπος, εντείνει, όπως είναι φυσικό την εμφάνισή της και ακόμη χειρότερα βοηθά και στην εξάπλωσή της . Από όψη φλοιού πορτοκαλιού υποφέρουν κυρίως οι γυναίκες, εμφανίζεται και σε άντρες όμως μεγαλύτερων ηλικιών, αλλά κατά βάση είναι γυναικεία υπόθεση, λόγω της διαφοράς λίπους που υπάρχει στα σώματα των δυο φύλων .

Τα σημεία του σώματος που κατά κύριο λόγο, αναπτύσσεται η κυτταρίτιδα  είναι : οι γλουτοί, οι γάμπες, το εσωτερικό κομμάτι στα μπράτσα μας και φυσικά η κοιλιά. Η κυτταρίτιδα έχει τρεις φάσεις: η πρώτη είναι το χαλαρό στάδιο, η δεύτερη το οιδηματικό στάδιο και η τρίτη και τελευταία η συμπαγής κυτταρίτιδα.

Πολλαπλά τα αίτια εμφάνισης της:

2) Η κακή διατροφή, ο  ανθυγιεινός τρόπος ζωής όπως πχ. καθιστική ζωή και το κάπνισμα.

3)Ιατρικά παράγοντες όπως η ύπαρξη παχυσαρκίας, η κακή λειτουργία του ήπατος μας, οι ορμονικές διαταραχές καθώς και η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος .

1)Γενετικοί-γονιδιακοί  παράγοντες, όπως για παράδειγμα  η κληρονομικότητα.

Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Πολλοί οι τρόποι και με χρήση επεμβάσεων και χωρίς. Καλό θα είναι, πριν προβείτε σε χειρουργικές επεμβάσεις να δοκιμάσετε να αλλάξετε κάποια πράγματα στην καθημερινή σας διατροφή και  φυσικά να αρχίσετε να αθλείστε! Οι τυχόν αλλαγές που θα κάνετε στην καθημερινή σας διατροφή, ίσως αρχικά σας φανούν δύσκολες, όμως τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν σταδιακά.   Μερικές χρηστικές συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας των τροφών που θα καταναλώνετε είναι: η αποφυγή κατανάλωσης τηγανητών φαγητών ή πρόχειρου φαγητού( junk food),  η μείωση της κατανάλωσης λιπαρών  και ιδιαίτερα κορεσμένων,  ο περιορισμός της κατανάλωσης σοκολάτας , γλυκών και   καφεΐνης, η μείωση πρόσληψης αλκοόλ( 1-3 ποτήρια την εβδομάδα κρασί ή μπύρα) στη διατροφή μας και τέλος, η  μείωση της κατανάλωσης νατρίου.

Τι να κάνω σε καθημερινή βάση για να βοηθηθώ;

  • Εντάξτε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως: τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η βρώμη, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Προσπαθήστε να συνδυάστε την ισορροπημένη διατροφή με τη μέτριας έντασης καθημερινή άσκηση . Ξεκινήστε με περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο ή αρχίστε κάποιο άθλημα.
  • Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε  1 φορά/εβδομάδα. Προτιμήστε  το  κοτόπουλο και υποπροϊόντα του ( 1-2 φορές την εβδομάδα).

Συνοψίζοντας, η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες. Δεν έχει να κάνει μόνο με το αισθητικό κομμάτι (εμφάνιση), αλλά  κυρίως φέρνει στο φως προβλήματα του οργανισμού της γυναίκας , στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή . Ακολουθείστε λοιπόν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και βάλτε στη ζωή σας την άσκηση και οι αλλαγές στο σώμα σας θα σας  ανταμείψουν!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.