I Diatrofi Pou Vazei Freno Stin Peina

Η διατροφή που βάζει φρένο στην πείνα

Το άσκοπο και ασυναίσθητο τσιμπολόγημα είναι μια κατάσταση στην οποία υπόκεινται  πολλοί άνθρωποι εξαιτίας των κακών διατροφικών  συνηθειών, της  λιγούρας αλλά και πολλές φορές εξαιτίας  της βαρεμάρας. Επομένως, αν νιώθετε ότι μόνο το δικό σας στομάχι δε γεμίζει με τίποτα κάνετε λάθος!

Ένα λοιπόν εύλογο ερώτημα είναι πώς θα κερδίσετε  τον έλεγχο της διατροφής σας. Το κλειδί της επιτυχίας ώστε  να μη νιώθετε πείνα, κρύβεται  στο να υιοθετήσετε διατροφικές συνήθειες που να τροφοδοτούν με ενέργεια το σώμα σας, αλλά και  στο  να  επιλέγετε πιο χορταστικά τρόφιμα.

Παρακάτω σας έχουμε μεθόδους για να το καταφέρετε:

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα μας , γεγονός που κάνει τα λιποκύτταρα του οργανισμού μας  να αποθηκεύουν περιττές θερμίδες.

Επομένως, μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα ποτά, το λευκό ρύζι και το λευκό ψωμί. Αυτά τα τρόφιμα, όχι μόνο μας προσφέρουν πολλές περιττές θερμίδες, αλλά κυρίως διαταράσσουν τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό μας, κάνοντας την πείνα μας ακόμη μεγαλύτερη!

Επιλέξτε τρόφιμα ολικής άλεσης

Τα τρόφιμα ολικής άλεσης έχουν λιγότερες θερμίδες από τα λευκά προϊόντα  και είναι λιγότερο επεξεργασμένα, άρα μπορείτε να φάτε λίγη παραπάνω ποσότητα.  Αντικαταστήστε, λοιπόν το λευκό ρύζι με καστανό  και το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης και θα παρατηρήσετε το αίσθημα κορεσμού έρχεται πιο γρήγορα και μάλιστα διαρκεί περισσότερο.

Καταναλώστε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα

Οι φυτικές ίνες αλλά και η πρωτεϊνη χωνεύονται πιο αργά από τον οργανισμό μας και επιπλέον σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, άρα μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Μην ξαπλώνετε με γεμάτο στομάχι

Είναι καλό το τελευταίο σας γεύμα να απέχει τουλάχιστον  δύο ώρες πριν από το βραδινό σας ύπνο, καθώς με αυτό τον τρόπο δίνετε στον οργανισμό σας  χρόνο να χωνέψει το γεύμα και εξασφαλίζετε παράλληλα καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ιδανικά, καλό είναι να κοιμόμαστε 7-9 ώρες καθημερινά, αφού αποδεδειγμένα με τις λίγες ώρες ύπνου έχει συνδεθεί η αυξημένη όρεξη μας  για φαγητό.Πιο συγκεκριμένα, έπειτα  από ένα βράδυ με ολιγόωρο ύπνο, ο μεταβολισμός μας είναι πολύ πιθανό να  επηρεαστεί και να αναζητάμε  επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Καταναλώστε αβοκάντο, λιναρόσπορο και καρύδια.

Όλα τα παραπάνω συγκαταλέγονται στα «καλά λιπαρά». Συμπεριλάβετε επομένως «καλά» λιπαρά σε κάθε γεύμα σας τα οποία ευεργετούν πολλαπλά τον οργανισμό σας, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης των  επιπέδων  ινσουλίνης.

Σύμφωνα με έρευνα,  οι άνθρωποι που έτρωγαν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα, είχαν  40% μικρότερη όρεξη  για φαγητό στις επόμενες τρεις ώρες.

Όσον αφορά το λιναρόσπορο, μπορείτε απλά να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας στα ροφήματα, στη σαλάτα ή τη βρώμη σας και θα σας χορτάσει αμέσως.

Τα καρύδια έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο  ο εγκέφαλος μας αντιμετωπίζει τα τρόφιμα και την πείνα, αυξάνοντας τη δραστηριότητα στην  περιοχή του  εγκεφάλου μας  που ρυθμίζει το αίσθημα του  κορεσμού.

Οργανώστε μικρά και τακτικά  γεύματα

Μην αφήνετε να περάσουν πάνω από 4 ώρες μεταξύ των γευμάτων σας. Αν μεταξύ των γευμάτων σας αισθάνεστε ότι  πεινάτε, τότε είναι καλό  να τρώτε συχνότερα(2-3 ώρες). Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε ένα  μοτίβο που σας εξυπηρετεί και να το διατηρήσετε.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.