Έχετε σκεφτεί ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από την υπερφαγία που απλά ίσως δεν τους έχετε δώσει την αρμόζουσα σημασία; Εμείς παρακάτω σας παραθέτουμε τους 6 σημαντικότερους λόγους που παρατρώτε:

Σερβίρετε φαγητό σε μεγάλο πιάτο

Έχει αποδειχθεί βάσει ερευνών, ότι όσο μεγαλύτερα πιάτα χρησιμοποιούμε,  τόσο μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού βάζουμε, άρα τόσο περισσότερη ποσότητα καταναλώνουμε, ακόμη κι αν το φαγητό δεν μας αρέσει.  Επομένως, ακόμη κι αν τρώμε υγιεινά, η ποσότητα της μερίδας έχει πάντα σημασία! Μην το ξεχνάτε αυτό! Στο επόμενο σας γεύμα, τοποθετήστε μικρότερο πιάτο, φάτε μικρότερες μπουκιές και μασήστε αργά για να δώσετε στον οργανισμό σας το χρόνο που χρειάζεται για να διαπιστώσει ότι χόρτασε και να σας δώσει εντολή ο εγκέφαλος ότι χόρτασε.

Τρώτε μπροστά την τηλεόραση

Το να καταναλώνετε το γεύμα σας μπροστά  στην τηλεόραση δε σας βοηθά στο να φτάσει το αίσθημα του κορεσμού εγκαίρως στον εγκέφαλό σας και επιπρόσθετα, σας δημιουργεί τη συνήθεια κάθε φορά που βλέπετε τηλεόραση να θέλετε να φάτε και κάτι. Επομένως, καλό είναι να εστιάσετε στο φαγητό σας και να τρώτε σε ένα μέρος χωρίς εξωτερικούς παράγοντες αλλιώς το φαγητό σας θα γίνει μια υποσυνείδητη συνήθεια.

Η τροφή σας δεν είναι αρκετά χορταστική

Για να αισθανθούμε κορεσμό, χρειάζονται περίπου 1,3 κιλά τροφής την ημέρα. Άρα αν τρώμε μικρότερες ποσότητες, αργότερα νιώθουμε ξανά την ανάγκη να φάμε κάτι.  Καλό είναι επομένως για να μην αυξηθεί το βάρος μας, να καταναλώσουμε λαχανικά ή φρούτα τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που προάγουν τον κορεσμό και φυσικά και  έχουν λίγες θερμίδες. Οι φυτικές ίνες πέρα από τον γρηγορότερο κορεσμό, κάνουν περισσότερο χρόνο να χωνευτούν από τον οργανισμό μας, άρα το αίσθημα της πληρότητας διαρκεί περισσότερο!

Τρώτε σοκολάτα τη λάθος στιγμή

Τι εννοούμε; Ότι συνήθως την τρώτε με άδειο στομάχι, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να την τρώτε έχοντάς την ως ψυχολογική ανάγκη. Πρόσφατη έρευνα έδειξε  ότι όσοι τρώνε σοκολάτα περίπου μισή ώρα μετά το γεύμα τους, είναι λιγότερο πιθανό να την καταναλώσουν αργότερα ως σνακ. Δε λέμε επομένως να την κόψετε τελείως σε καμία περίπτωση, απλά να την καταναλώνετε σαν επιδόρπιο και όχι με άδειο στομάχι!

Η προσέγγιση των χαμηλών υδατανθράκων

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι μειώνουν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους, οδηγούνται στην υπερφαγία. Καλό είναι επομένως,  οι υδατάνθρακες να υπάρχουν στη διατροφή μας  και να τους καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρείται το σωστό επίπεδο σεροτονίνης στον οργανισμό μας, το οποίο με τη σειρά του ρυθμίζει την όρεξή μας.  Έχει μάλιστα διαπιστωθεί ότι μια πιθανή έλλειψη υδατανθράκων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σεροτονίνης και από την άλλη να αυξήσει την όρεξή μας. Θα πρέπει να βάλετε καλά κατά νου ότι οι χαμηλοί υδατάνθρακες, δεν σημαίνει ότι μας δίνουν λίγες θερμίδες, καθώς κάποια προϊόντα με χαμηλούς υδατάνθρακες έχουν επιπλέον προσθήκη λιπαρών. Κι εκτός αυτού, εμείς εννοούμε να καταναλώνετε καλούς υδατάνθρακες , όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα λαχανικά και τα φρούτα. Άλλωστε οι υδατάνθρακες (οι καλοί) θα πρέπει να αποτελούν τη μισή από την καθημερινή μας πρόσληψη.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ανεπαρκής ύπνος, οδηγεί σε  αύξηση της όρεξης και μετέπειτα σε αύξηση βάρους, καθώς μειώνεται η πρωτεϊνη λεπτίνη που ρυθμίζει και την όρεξη αλλά και το βάρος μας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  καίμε λιγότερες θερμίδες και παράλληλα αισθανόμαστε πιο πεινασμένοι. Από την άλλη τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, αυξάνοντας την όρεξή μας για υδατάνθρακες, κάτι που κάνει τον οργανισμό μας να μην μπορεί να καθαρίσει το σάκχαρο από το αίμα μας και η τροφές που καταναλώνουμε να αποθηκεύονται ως λίπος.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ;

Προγραμματίσετε τη συνεδρία σας, μιλήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας δείξουμε τον τρόπο!
Decorative Image 1 Decorative Image 2 Decorative Image 3 Decorative Image 4
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.